Internationellt samarbete i San Marino

Här kommer ett väldigt, väldigt litet land.

 

Semifinal 2

4.  Jessika (feat. Jenifer Brening) – Who We Are (San Marino)

 

Det går aldrig bra för San Marino. Det vet alla i Europa, och det vet de själva också. Nu har man använt (landets enda?) sångerska Valentina Monetta fyra gånger, och bara nått finalen en gång. Eftersom landet är så litet bestämde man sig i år för att söka utomlands, och bjöd in ALLA att få skicka in bidrag. Inga begränsningar på varifrån man var.

Flera hörsammade detta. Bland annat min 2016-favorit Zoe från Österrike. Hennes team skickade in flera låtar, bland annat denna. Sångerska blev Jessika från Malta, som har försökt representera sitt eget land varje år från 2009 till 2016. Med sig fick hon den tyska rapparen Jennifer. Allt som allt ett väldigt internationellt team med andra ord.

Så, vad har de då åstadkommit? Jo denna lite märkliga låt, som för närvarande ligger sista hos bettingbolagen.

Så dålig tycker jag inte att den är. Tvärtom, den är helt okej. Och till skillnad från andra tyckare som jag har lyssnat så gillar jag rapdelen, där Jennifer låter som Iggy Azalea. Låten är väl annars inget speciell. Och jag hoppas på en mycket bättre show i Portugal. Utan robotar.

Jag står och väger mellan en tvåa och trea i betygen. Men i och med att landet trots allt försöker sig på nåt nytt, och att de fått så mycket kritik från andra håll, så höjer jag mitt betyg till trean.

 

Betyg

3 dansande minirobotar, av 5 möjliga

 

Femåsjubileum

Fyra gånger har landet representerats av Valentina Monetta. 2013 års låt är en av mina favvolåtar överlag i Eurovision. Av de fem låtar jag har recenserat här så är det nog trots att Valentina som kniper platsen, med Maybe från 2014. Men Serhat från 2016 växte på mig när jag hörde den under ESC-veckan i Stockholm.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *