ZZZZZerbien

Vi hoppar söderut på Balkan.

 

 

Semifinal 2

3. Sanja Ilić & Balkanika – Nova deca (Нова деца) (Serbien)

 

Det är många som kör på sitt eget språk i år. Hela 13 bidrag framförs på andra språk än engelska. Det är kul. Serbien tillhör ett av dessa länder, och det är bra roligt att höra en låt på serbiska.

Men där slutar det roliga.

Detta är en sån intetsägande låt. Så tråkig. Den ger mig inte någonting. Inte heller scenframträdandet är särskilt kul. De står där på scenen rakt upp och ner och sjunger.

Nej, usch. Detta är inte bra. Och det blir nästan ännu mer provocerande när man tänker på hur många bra låtar de klämt in i första semifinalen, och så får såna här låtar en gratischans att ta sig vidare. Det hoppas jag inte att de gör.

Balaknballader kan vara helt underbara, men så är inte fallet här.  Låten är inte superdålig, men långt ifrån bra. Och i och med att de sjunger på sitt modersmål så vill jag inte sätta 0.

 

Betyg

1 dramatisk trumma, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

 

(de deltog inte 2014)

Serbien har haft några helt okej låtar de senaste åren. Min favorit är den från 2016. Inför tävlingen var man rädd att hon skulle vara för övertaggad, men väl i Globen funkade det bra och hon tog sig till final, där det dock blev en 18:e plats.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *