Game of Thrones-vikingen blir farlig

Här kommer ett väldigt nordiskt bidrag.

 

Semifinal 2.

5. Rasmussen – Higher Ground (Danmark)

 

Först och främst det ytliga, som många reagerar på när de ser sångaren. Ja, han är väldigt lik den norske skådespelaren Kristofer Hivju som spelar Tormund i Game of Thrones och även är med i de nyaste Beck-filmerna.

Bild: TT

 

Och det finns fler likheter. Vikingatemat i låten och framträdandet, samt hela tonen påminner mycket om Game of Thrones. Bakgrunden till låten ska handla om en viking som vägrade slåss och ändå vann, för han tog ”the higher ground”.

Den här låten var inskickat till svenska Melodifestivalen, men ratades. Danmark älskade den dock, och så verkar många andra i Europa också göra. Själv kan jag inte riktigt bestämma mig. Ja, det är en bra låt. Men ibland tycker jag att den är jättebra, och så i nästa stund inte alls. Jag vet inte vad det är, men det är något som stör mig. Det är det där sista som saknas.

Låten sticker onekligen ut, och borde inte ha några problem att ta sig till final. Där borde den också få en högt uppskjuten placering.

 

Betyg

4 vikingaskepp, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Danmark gör mig ofta besviken. De brukar allt för ofta skicka totalt ointressanta och meningslösa poplåtar, ofta men en kille som sjunger.  2014 var ett undantag när de gjorde lite samma sak, men på ett bra sätt, så den låten är min favo av dessa fem. Men för många gånger är de tråkiga. De senaste två åren har de dock bättrat sig, men de har en lång väg kvar innan de blir ett land som jag kan lita på igen.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *