Country möter Aerosmith i Holland

Ja, jag vet att de heter Nederländerna. Men det är kortare att skriva Holland. Jaja, ni vet vilket land jag menar. Jag kommer nog blanda i texten.

 

Semifinal 2

8. Waylon – Outlaw In ’Em (Nederländerna)

 

Nederländerna har hakat fast sig vid ett spår. 2014 gick det för första gången bra för dem på väldigt länge, när de slutade tvåa med countrylåten Calm after the storm. Sedan körde de igen 2016, och så i år igen. Och det är inte bara genren som är samma som 2014. Det är faktiskt samma sångare. Då var han med i en duo, nu kör han solo.

Hans förra countrylåt var en fin ballad, nu kör han en mer rockig stil, och stundtals låter han väldigt lik Steven Tyler i Aeorsmith. Jag gillar dem, och jag gillar det här. Det sticker ut i år, och det blir en cool blandning i semi 2 med både vikingar och cowboys.

Inledningen är väldigt snygg, med elgitarrerna. Men låten saknar något för att det ska bli högsta betyg. Men som sagt, det här är bra.

Detta är väldigt svårbedömt i hur publiken kommer att motta det, men jag tror att det kommer att gå bra. En unik låt i år, som framförs på ett bra sätt. Den ska gå till final, och borde komma på övre halvan där.

 

Betyg

4 skallerormar, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Det har varit kompetenta låtar från det här landet under dessa år. Men samtidigt lite tråkigt. Min favorit blir någon av bidragen där Waylon är med, men totalt har 2014 års countryballad lite bättre helhet än 2018 års rockcountry.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *