Modernt, snyggt och ljust från Polen

Här kommer Polen!

 

Semifinal 2

11. Gromee feat. Lukas Meijer – Light Me Up (Polen)

Förra året försökte sig Norge på EDM-musik, och det blev riktigt tråkigt och kasst. Men Europa gillade det, och inte nog med att de gick till final, de slutade tia. Högst oförtjänt.

En sån placering hade dock inte varit oförtjänt om årets polska bidrag hamnat där. Detta är äkta house/EDM så som det låter i dag. Jag älskar den här genre, och gillar bidraget. Det ger en ljus sommarkänsla och känns helt rätt.

Dock blir det svårt att se vad de tänker göra av det på Eurovision-scenen. På ett utsålt Ullevi funkar det (fina minnen från Summerburst), och det funkar på radio, i Spotify och som musikvideo. Men kan de få samma känsla i Portugal. Jag är tveksam. Jag vill att det ska gå bra för det här, men kan inte sätta toppbetyg för det känns för oklart med vart det ska ta vägen. Men vägen via final, det borde den ta.

 

Betyg

4 sommarhattar, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Polen brukar bjuda på både högt och lågt, men ofta inga höga toppar. Årets bidrag tillhör dock de bättre. Sedan måste jag tyvärr böja mig för bröstlåten från 2014. Den är effektiv och medryckande.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *