Lett att tycka om den roliga flickan

Nej, det var ingen felstavning i rubriken. Ordvits. Om ytterligare ett land med rödvit flagga. Fast annan nyans på det röda. Jaja, moving on.

 

Semifinal 2

14. Laura Rizzotto – Funny Girl (Lettland)

Här är en låt som ligger alldeles för långt ner på bettinglistorna. 29:a just nu, av 43, och jag fattar ingenting. Jag tycker denna låten är så, så bra. Mörk, suggestiv, rytmisk och med ett skönt gammaldags sväng som ändå känns modernt. Man känner sångerskans berättelse, att den bränner fast i en.

Laura sjunger dessutom helt gudomligt.

Detta är ett av mina favoritbidrag när det gäller att lyssna. Kanske inte till att vinna, men på min Spotifylista har den redan lagts till.

 

Betyg

5 rödfärgade scenshower, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

Lettland är inget land jag brukar tänka så mycket på i Eurovision-sammanhang, men faktum är att de ofta ligger i topp år från år i mina åsikter. Av mina recensioner de här åren har 2014, 16, 17 och 18 tillhört mina absoluta favvolåtar. Kaklåten från 2014 är ett av mina största guilty pleasures från alla år, så den får nog bli min etta, med hård konkurrens från 2017 och 18.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4), Malta (2), Ungern (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *