Malta vill skingra mörkret

Tredje landet i rad med en rödvit flagga nu.

 

Semifinal 2

12. Christabelle – Taboo (Malta)

I förra inlägget pratade jag om ljuset. Här kommer mörkret.

Den här låten handlar om psykisk ohälsa. Det är lite svårt att förstå, både i låten och i videon. Den sistnämnda verkar snarare som nån slags Mad Max-kopia i Gladiator-tappning.

Videon är mörk, liksom låten, men den försöker skingra ljuset. Det funkar sådär. Hon sjunger om och om om att vi måste bryta tabut, men inte vilket. Det blir inte bra då, om man måste ha förkunskap om vad den handlar om.

Låten i sig är hyfsat bra. Inte jättebra, inte jättedålig. Men den rycker inte tag i mig. Jag blir inte engagerad. Så, ett bra och viktigt ämne, men lite tråkigt utfört.

Bertyg

2 gatufighter, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Malta är bra på att göra låtar som inte engagerar. Ofta mest menlöst och sömnigt. Det är svårt att bestämma mig för vilken av dessa fem låtar som är bäst, för jag gillar ingen av dem egentligen. Men jag tar nog 2014, för då försökte de sig åtminstone på något lite annat än tråkiga midtempoballader.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *