Ungen rockar på riktigt bra

Vi lägger in lite grönt i flaggan nu också, men fortfarande rött och vitt.

 

Semifinal 2

13. AWS – Viszlát Nyár (Ungern)

Heavy metal på ungerska är en genre som jag inte lyssnar på särskilt ofta kan jag säga. Aldrig faktiskt. Men kanske borde jag göra det? För detta är faktiskt riktigt, riktigt bra.

Det sticker ut i årets tävling, och mot hur det brukar vara. Det är hårdare än hårdrocken som vi brukar höra i Eurovision, och att det dessutom inte är på engelska gör det ännu mer intressant. Och till råga på detta så har låten den snyggaste tonartshöjningen i årets tävling.

På scen ser det inte superroligt ut. Det hade kunnat vara mycket snyggare. Men det ska vara lite smutsigt det här. Jag kan ändå inte ge fullt toppbetyg, för jag vill se en upptrappning av allt nästa torsdag. Men jag är säker på att det kommer bli ös i arenan, och detta kommer vara ett av numren där jag kommer att hoppa mest.

 

Betyg

4 jeansjackor, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Det här landet skickar ofta rätt så bra låtar. Min favorit de senaste åren är den fina, men hemska, låten från 2014 som handlade om misshandel.

 

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4), Malta (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *