Sverige har en väldigt bra chans

Här kommer ett land som det brukar gå bra för.

 

Semifinal 2

15. Benjamin Ingrosso – Dance you off (Sverige)

Sverige har varit den stora dominanten under 2010-talet. Inget annat land har vunnit mer än en gång, men även när Sverige inte har vunnit så har resultaten blivit bra. Sedan 2011 är placeringarna 3, 1, 14, 3, 1, 5, 5. Riktigt bra. Men kan det bli nåt liknande i år?

Oh ja.

Sverige har turen att vara i semifinal 2, och där är det en av de bästa låtarna. Framförallt är det ett bidrag som sätter sig direkt, med en riktig snygg scenshow. Folk kommer märka den och gilla den. Det kommer leda långt, och Benjamin kommer vara med och slåss om de högsta placeringarna. Kan den vinna? Ja, inte omöjligt. Jag tror dock på ytterligare en tredje- eller femteplats, men den bör vara med och slåss i toppen.

 

Betyg

5 solglasögon, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

(ingen recension av Sverige 2014)

Det har varit ideligen bra låtar från Sverige. Min favorit från de senaste fem åren är Sannas Undo från 2014, men den recenserade jag inte här. Men annars är det svårt att välja vem av de unga popkillarna jag ska välja, men jag tar nog Frans faktiskt.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4), Malta (2), Ungern (4), Lettland (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *