Slovenien försöker i alla fall

Näst sista semifinallåten nu!

 

Semifinal 2

17. Lea Sirk – Hvala, ne (Slovenien)

Många år har Slovenien tillhört mina favoriter. De har också varierat sig mycket. Olika genrer och olika språk. De har flera gånger sjungit på sitt eget språk. I år är det en trend, men Slovenien har varit inne på det redan tidigare.

I år är verkligen ett år som står ut, där de både kör eget språk och en slags modern elektronisk musik. Det är rätt så coolt. Men bara rätt så.

Låttiteln betyder ”Nej, tack”, men jag vill inte säga helt nej tack till detta bidrag. Det har sina bra komponenter, men räcker inte hela vägen fram.  Det påminner lite om Katy Perrys Dark horse.

Slovenien kan bättre, men jag gillar att de försöker sig på så mycket olika saker för att lyckas i tävlingen.

 

Betyg

2 led-golv, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Som jag tidigare sagt har Slovenien historiskt sett varit ett av mina favoritländer. Inte så mycket på sistone, men 2015 tyckte jag riktigt mycket om låten. Den vann min sammanställning över favoritländer det året, så den är fortfarande min favvo från de senaste fem åren.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4), Malta (2), Ungern (4), Lettland (5), Sverige (5), Montenegro (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *