Värdlandet är sämst i år

Nu är det dags att recensera de länder som är direktkvalificerade till finalen i år. Bara ett land har än så länge fått ett startnummer, så jag börjar med det.

 

Finalen

8. Cláudia Pascoal – O Jardim – (Portugal)

Portugal ska ha respekt för en sak. De kör sitt race. Oavsett hur världen omkring ser ut, vilken typ av musik som är inne, så fortsätter de att skicka sina typer av ballader i lugnt tempo, på sitt eget språk. Ofta går det inte alls, och resultaten blir jättedåliga. Men i fjol lyckades det och de gick och vann. Så varför ändra på ett vinnande koncept? De kör samma i år.

Usch. De kör samma i år. Jag gillade inte låten ifjol, och jag tycker ännu sämre om årets låt. Den är sååå tråkig. Men framförallt. Är det ens en låt? Det händer ingenting. Den bara pågår, alldeles för länge.

När nu Portugal äntligen får stå värd för Eurovision Song Contest så väljer de att representeras av det här. Nää.

Nej, usch och fy. Så dåligt. Jag tror att Portugal kommer att få tampas med ett Big 5-land om sistaplatsen i år. Vilket kommer ni märka inom kort.

 

Betyg

0 ESC-tävlingar i Portugal 2019, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

(De deltog inte i Stockholm 2016, och inte heller i Malmö 2013).

Portugal är ett dåligt Eurovision-land. Så är det. 2014 gjorde de nåt lite annorlunda, när de skickade Suzy med en glad lambadalåt. Annars är det inte mycket att hurra för.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4), Malta (2), Ungern (4), Lettland (5), Sverige (5), Montenegro (2), Slovenien (2), Ukraina (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *