Tysk sorgevisa ett värdigt avslut

Här är årets sista låtrecension!

 

Finalen

Michael Schulte – You Let Me Walk Alone (Tyskland)

Det här är fint. Och sorgligt. Och vackert. Tysklands artist sjunger om sin döda pappa, och det liv de aldrig fick tillsammans. Han sjunger verkligen så det berör, och äntligen har Tyskland fått ett bra Eurovision-bidrag efter många kassa försök de senaste åren.

Den kommer kanske inte vara sist på scen på lördag, men sist bland mina recensioner. Och att ha en så här vacker och rörande låt blir perfekt som avslutning för mig innan det är dags för sammanfattning, och nästa veckas alla roligheter.

Betyg

4 minnesord, av 5 möjliga

 

Femårsjubileum

Jag var inne på det redan tidigare. Tyskland har skickat mycket tråkigt de senaste åren. Men i år är det ett trendbrott, för i år är det riktigt bra. Inte så svårt att välja vilket bidrag som är det bästa då.

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4), Malta (2), Ungern (4), Lettland (5), Sverige (5), Montenegro (2), Slovenien (2), Ukraina (3)

Finalen

Portugal (0), Frankrike (3), Italien (5), Storbritannien (1), Spanien (2)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *