Väldigt mycket spanskt gulligull

Näst sista landet att bedöma nu!

 

Finalen

Alfred and Amaia – Tu Canción – Spain

 

Spanien har haft en långdragen dokusåpa, lite som en blandning av Idol och Big Brother. Där har dessa ungdomar deltagit för att bli artister. Ett avsnitt utsågs till uttagning till Eurovision. De här två har blivit ett par i programmet och gjorde den här låten. En kärleksvisa mellan två som precis har blivit ett par. Där är så gulligt, så gulligt.

För gulligt.

Jag stör mig på det puttinuttiga. Även om det är äkta kärlek mellan de två så känns det påklistrat på något konstigt sätt. Låten är inte heller så speciell tycker jag. Lite fin, men inte mycket mer.

Jag är inte imponerad av låten, men om de kan få sin kärlek att lysa igenom rutan på ett fint sätt så tror jag nog att den kan få ett bra resultat i finalen.

 

Betyg

2 separata pianon, av 5 möjliga.

 

Femårsjubileum

Spanien blandar högt och lågt. Min favorit de senaste åren är utan konkurrens den fartfyllda Say Yay! från 2016. Den fick en oförtjänt dålig placering.

 

 

Tidigare recensioner 2018:

Semifinal 1

Azerbajdzjan (2), Island (1), Albanien (2), Belgien (4), Tjeckien (5), Litauen (4), Israel (5), Vitryssland (5), Estland (4), Bulgarien (5), Makedonien (4), Kroatien (4), Österrike (3), Grekland (3), Finland (4), Armenien (2), Schweiz (4), Irland (3), Cypern (3)

Semifinal 2

Norge (2), Rumänien  (3), Serbien (1), San Marino (3), Danmark (4), Ryssland (1), Moldavien (5), Nederländerna (4), Australien (5), Georgien (2), Polen (4), Malta (2), Ungern (4), Lettland (5), Sverige (5), Montenegro (2), Slovenien (2), Ukraina (3)

Finalen

Portugal (0), Frankrike (3), Italien (5), Storbritannien (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *