Jag följer i Nanos fotspår hela dagen

 

Då är det dags att se vad den här dagen kan ge. Nu på morgonen ska jag bege mig till Scandinavium och hämta ut min ackreditering. Sen ska jag försöka hålla er uppdaterade under dagen så gott det går.

 

 

23:00

Dags även för mig att dra mig hemåt. Många trevliga möten under kvällen med gamla och nya bekantskaper. Imorgon ska jag få ihop den här dagen till ett reportage,

Tack till alla som har läst under dagen. Min arbetsdag från 08:00 – 23:00 är härmed över. God natt!

22:15

Nano tackar för sig och drar hemåt. ”jag hade bara tänkt stanna typ 20 minuter, men det var så kul att det blev mycket längre.”

Några artister är kvar, några har redan dragit.

21:10

Alla artister är på plats, har hunnit mingla och nu satts sig vid sina bord (alla team har varsit bord, liksom varje programledare).

 

Eric Saade tittade förbi vid Nanos bord.

 

20:23

Tillsammans med tre kompisar från podden Schlager-Micke och hans vänner så har jag nu ätit på kommunens välkomstmiddag.

Lax och annat gott, i en papplåda.

Vi är på The Concept. Artisterna börjar nu dyka upp.

 

18:39

Det tog lång tid att släpa in skogen till Anna. Men den utnyttjades inte till fullo i första repet. Får hoppas på bättring till resterande rep och framförallt till lördag. Nu när jag har gått ut och sagt att jag gillar Anna efter alla år av kritik, då får hon allt leverera.

 

18:23

Hela scenen blir en skog till Anna Bergandahls nummer. Buskar och träd är på plats, och dessutom blir ledskärmen en snygg skog. Ska bli skoj att se hur detta är.

Eftersom alla rep har blivit försenade under dagen kommer även kvällens middag att bli lite senare. Klockan 20 i stället för 19 som det var sagt tidigare. Så jag kommer att hänga i arenan ett tag till. Sen ska jag bortåt festligheterna. Måste hinna ladda batteri på dator och mobil dessförinnan också.

18:10

Mohombi har ett snyggt nummer, men låten är fortfarande för tråkig.

17:27

Wiktoria blir dyblöt i ett vattenfallsregn under sin låt. Låten blir riktigt mäktig på scen, som jag hoppades på igår. Hon kommer att bli farlig på lördag, som man hoppades.

Arja har tagit med sig en bouzouki-spelare på scen och på ledskärmarna finns tecknade jordklot. Hon klämmer i för fullt som en äkta schlagerdiva.

Nu är det dags för Mohombi. Han är gammal barndomskompis med Nano, och jag intervjuade honom tidigare. Får se om även hans låt kan lyfta nu.

16:39

Nu är det dags för Wiktoria. Med vatten.

16:00

har suttit och snackat med Nano på hans hotellrum en timme nu. Han spelar mycket Xbox när han är på turné så jag tog några såna bilder. Nu ska han få lite lugn och ro i några timmar innan kvällen tar vid och det är dags för kommunens välkomstmiddag.

Själv ska jag bege mig tillbaka till arenan och kolla på lite fler rep.

14:56

Har varit i logen, nu ska jag åka till hotellet och kolla in hur Nano har det på sitt rum.

14:35

Reportrar får inte vistas backstage (SVT-regler, inte Nanos team). Man måste i stället boka in intervjuer, och då ansöka om eskort. Då får man en pressansvarig från SVT som följer med. Jag har bokat in en sådan ”intervju” nu. Men vi ska inte sitta ner och prata så mycket, utan mest bara visa runt lite hur det är. Så egentligen ska jag bara vistas backstage. Trots att jag egentligen inte får et.  Så bekämpar man systemet!

 

14:16

Nu har Nano kört sin låt tre gånger i följd. Det blir ett mörkt nummer (inte optimalt när man ska ta bilder).  Men en mäktig låt och kören passar in fint på slutet.

Dessutom är Nanos son William med i numret. Som Nano i unga år, ”mini-Nano”. Men mer om det i reportaget som ni kan läsa i HP på lördag.

13:20

Nu har det varit presskonferenser med artisterna. Dags sen för repen.

Här en intervju med TT:s Sofia Sundström.

12:30

lite problem. Jag fick inte följa med backstage. Inte för Nanos folk, de ville ha med mig. Men säkerhetsvakten sa annat. Hon sa att press inte fick vara där. Så jag fick gå via pressrummet. Nu ska det bli presskonferenser och annat, så jag får sitta i arenan och kolla.

Men vi hinner hänga mer sen.

11:50

Nano och Mohombi snackar i bussen. Med på färden finns även Nanos sambo (som i augusti blir hustru) Frida, samt artisterna Arja Saijonmaa, Wiktoria och Anna Bergendahl.

 

11:45

Dags att ta bussen till arenan. Nano träffar sin barndomskompis Mohombi, som också ska tävla i lördagens delfinal.

 

10:20

Intervju med Radio Halland. Därefter upp till rummet för en paus innan allt drar igång med rep, lunch, presskonferenser och annat. Kvart i tolv ska vi ta bussen bort till arenan.

10:15

Efter en tur till 7eleven posar Nano för en bild ihop med sin stylist Evelina Bonardi.

09:40

Intervju med Morrongänget i Mix Megapol, efter en taxifärd ut till Hisingen.

09:15

på väg till intervju med Mix Megapol stoppas Nano av Sveriges Radio, som vill ha en snabb live-intervju

 

08:35

Frukost. Nano har sovit lite dåligt, men åren som småbarnsförälder har förberett honom gör såna nätter.

Ostsmörgås, hårdkokta ägg, gurka, äppeljuice, kaffe med honung i.

 

 

08:25

Är nu på artisthotellet och väntar på Nano och hans team, och sen kan dagen sätta igång på riktigt!

08:05

Jag har varit vid arenan och hämtat ut min badge, som visar att jag tillhör pressen och får vara med på saker och ting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *