Så här låter lördagens låtar

Andra veckans låtar har presenterats i enminutsklipp. Här är mina första spontana reaktioner på dessa.

 

1 Andreas Johnson ”Army of Us”

Man känner igen Andreas, som är med för SJUNDE gången! Här har han lagt in lite mer moderna toner än i sina tidigare bidrag.

2 Malou Prytz ”I Do Me”

Detta är väldigt modernt, snyggt, kompetent – men alldeles för anonymt. Det finns hur många artister som helt som låter så här, på valfri reklamradiostation. De låter också bra, och det gör Malou med. Men jag ser ingen anledning till att denna poplåt ska stå ut över andra.

3 Oscar Enestad ”I Love It”

Också modernt, också tråkigt. Det bränner inte i tag i mig alls. Går säkert att göra något snyggt av.  Lite besviken är jag dock.

4 Jan Malmsjö ”Leva livet”

Här kan vi i alla fall inte snacka om modernt sound. Detta är precis som man skulle tänka sig att Jan Malmsjö skulle låta i Melodifestivalen. Påminner lite om Björn Kjellmans låt från 2006, inte bara i titeln. Storslaget och livsbejakande, men borde vara chanslöst.

5 Vlad Reiser ”Nakna i regnet”

Inte det tramsbidraget som jag hade trott (eller, vi har inte sett scenshowen ännu…).  En modern låt som sticker ut, som skulle kunna överraska. Det finns inte många superlåtar den här veckan, så den skulle kunna vara en skräll. På sin Youtube-kanal har han både satt pengar på att han ska ta sig vidare och sedan vinna (mest på skämt). Men lite skulle han kunna casha in på ett avancemang.

 

6 Hanna Ferm & LIAMOO ”Hold You”

Veckans bästa låt. Dock är jag inte lika knockad av stolen som jag var av Anna Bergendahl. Det är väldigt proffsigt gjort, och det blir en Mello-verison av Sia och Zayns låt från 50 shades-filmerna.

 

7 Margaret ”Tempo”

Näst bästa låten, av det som jag har hört hittills. Upptempo och coolt. Förvänta er en storslagen show så ska nog detta kunna bli nåt också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *