Vilka är veckans artister?

På onsdagskvällen  fick man höra låtarna om man var på plats i Malmö, men det var inte jag. Därför kommer mina kommentarer om hur det låter senare under torsdgen, när jag hört snuttarna.

 

Så länge tänkte jag ta en liten genomgång av veckans artister.

 

Andreas Johnson

En riktig veteran, som har varit med fler gånger än vad någon kommer ihåg. Visst, Sing for me och A little bit of love kommer de flesta ihåg, för de var både bra och nära att vinna. Sämre gick det sen ihop med Carola när de blev utslagna i Andra chansen mot Nordman 2008. Sedan följde lätt bortglömda låtar som We can work it out, Lovelight och Living to die. Och nu ska han alltså tillbaka.

Arenarock med britpop-influenser är hans grej, men det var länge sedan de stora hitsen. Finns en risk för ännu ett bottennapp.

 

Malou Prytz

En av många väldigt unga artister i år. Hon är född 2003, och kommer från Ryd i Småland.

Hennes låt är bland annat skriven av Isa Tengblad, som var med som artist 2015 och 16.

Skön röst har hon i alla fall.

 

Oscar Enestad

Andra tredjedelen av FO&O som ger sig ut solo i Melodifestivalen. Den första, Felix Sandman, deltog förra året, och nästa vecka ska den sista pusselbiten göra entré, nämligen Omar Rudberg.

Hans musik på egen hand har varit lite annorlunda från boybandträsket. Lite mer modernt, och det kommer säkert vara väldigt kompetent på lördag. I FO&O kändes allt för tillrättalagt och överkoreograferat. Det lyckades Felix sedan ta sig ifrån och göra något innerligt, så jag hoppas på nåt liknande från Oscar.

 

Jan Malmsjö

Janne Malmsjö! Denne gamle underhållare gör alltså comeback efter 50 år! Då kom han på delad förstaplats med Hej Clown!, men efter skiljeomröstning förlorade han mot Tommy Körbergs Judy min vän.

Han har gjort mycket i sina dar, sjungit, skådespelat, haft tv-uppdrag, ringt in nyåret på Skansen.

 

Vlad Reiser

Han är en prankster, eller PrankStar, som han kallar sig.

Han är Youtuber, och ni kan vänta er att detta blir årets första tramsbidrag (om inte Malmsjö hinner före). Titeln Nakna i regnet tyder också på det.

 

Hanna Ferm & LIAMOO

Årets storfavoriter hos många. De fick mycket uppmärksamhet i Idol 2017. Liam(oo) vann årets innan och kom tillbaka för att göra en duett med dåvarande tävlande Hanna.

 

Margaret

Gjorde en av årets bästa låtar 2016, men lyckades bara komma tvåa med den i den polska Melodifestivalen (som den säkert heter…). Cool me down följdes sedan upp av lite andra bra låtar. Ifjol var hon med i svenska Mellon med In my Cabana. En helt okej låt med sommarkänsla, dock utan det braiga från exempelvis Cool me down.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *