Lite tippning då

Dags för andra deltävlingen. Känns som att det finns en solklar vinnare, en som man vet slutar i botten, och sen kan det går lite hur som helst.

Kul och ovisst, som det ska vara. Så här tror jag dock att det går ikväll:

Till final

Liamoo & Hanna Ferm

Ska inte ha några som helst problem. Scenshowen har verkat konstig under veckan, men det kommer spela mindre roll när man tar hänsyn till deras röster och kemi.

Margaret

Vem som ska göra det gulliga ”paret” sällskap till Friends är väldigt osäkert. Jag tror dock till slut att färgerna och partystämningen går segrande ur striden, och skickar denna polska upptempolåt vidare.

 

Andra chansen

Andreas Johnson.

Ännu fler oskrivna kort. Andreas har snott från Avicii och Vargas & Lagola, men kan med sin rutin och lite nyare stil locka tillbaka dem som gillade honom för 12-13 år sedan (ja, det är så länge sedan han var i ropet i den här tävlingen på riktigt). Men det skulle lika gärna kunna bli en bottenplacering, eller final. En helgardering hade varit att föredra här.

Vlad Reiser

Här skulle det kunna bli en skräll. Jag tror att Oscar Enestad inte ska vara så säker på att ta sig vidare, och kan då få se sig slagen av denna charmiga knasboll.

 

Utslagna

Oscar Enestad

Som medlem i ett tidigare väldigt populärt pojkband så borde man tro att det skulle vara raka vägen till final, men så lätt är det inte. Titta bara på Felix Sandman förra året, som trots årets bästa låt hamnade i Andra chansen. Oscars låt är mycket mer anonym, och folk kan bli tveksamma till temat om den 30 år äldre kärleken. Han kan absolut gå vidare, men det finns risk för fiasko.

 

Malou Prytz

En snygg och modern låt, med coolt nummer. Skulle kunna överraska och ta sig vidare, men jag tror att det blir väldigt svårt i dagens konkurrens. Det är allt för anonymt.

Jan Malmsjö

Alla gillar Janne. Men ingen kommer att rösta på honom. Det är kul att han är med, och dessutom med en låt där han inte gör bort sig, men det tar slut här. Yngre människor har ingen relation till honom, och låten är inte tillräckligt tilltalande för att locka de unga skarorna likt exempelvis Hasse Andersson eller Owe Thörnqvist. Nej, Janne får nog stanna kvar hemma i Malmö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *