Mer tankar om lördagens deltävling

Nu har jag kollat igenom lördagens program en gång till, och här kommer några fler tankar om artister och programledare.

 

Andreas Johnson

Mycket är snott från Avicii. En arenarocklåt som borde lyfta mer. Den maler på men inget händer.

 

Malou Prytz

Sedan lördag kväll har jag hört många som sagt att hennes story betydde mycket för hennes framgång. Så kan det vara.

Dock är det väldigt coolt att det är enbart tjejer med som har skrivit låten, gjort numret, dansar och allt sånt. Mer av detta!

Låten i sig är dock fortfarande bara so-so. En helt okej låt som man kan höra idag, men verkligen inget speciellt. Det var ett svagt startfält, så den hade lättare att ta sig vidare än en annan vecka.

 

Oscar Enestad

Nej, detta håller inte. Förtjänade den att komma sist? Nej. Förtjänade den att åka ut? Oh ja. Den är inte bra. Trökig, som vi säger i Halland.

 

Jan Malmsjö

Nej, nej, nej. Detta är plågsamt att se. Hur kan ett fullblodsproffs som Jan Malmsjö vara så dålig? Han glömmer text, mumlar, missar en massa. Detta är bara basic grejer som nån som honom ska kunna. Sedan kan man börja prata om hur han inte rörde sig, missade kameravinklar eller inte kunde klämma i, så att kören hördes mer än honom. Men det är visst alldeles för mycket överkurs.

Man kan också ställa sig frågor om hur scenshowen fungerar ihop med låten, men det är åtminstone inte Jannes fel.

Malmsjö är en legendar inom svenska kulturhistorien, så det är tråkigt att han ska avsluta med något så här pinsamt.

 

Vlad Reiser

Jag gillade nog låten mer när jag hörde den första gången. Sedan lite mindre i lördags. Och så ännu mindre nu. Detta är en medelmåttig låt. Hyfsat snygg refräng, men ändå lite tråkig.

 

Liamoo & Hanna Ferm

Intressant att det är årets enda duett. Bara det kommer göra att låten sticker ut. Men det löser den så bra på egen hand – på ett positivt sätt. Detta är inte årets bästa låt i mitt tycke, men den är oerhört snygg och kompetent. Den kan vinna, och skulle förtjäna det.

Jag saknar dock powern i ”Don’t let me, don’t let me” som kommer efter andra refrängen, den borde komma redan efter första.

Även om jag gillar Anna Bergendahls låt bättre så tror jag att kemin mellan Hanna och Liamoo kan bli svårstoppad i finalen om några veckor.

 

Margaret

Jag är fortfarande lite förvånad att denna gick så dåligt. Numret är lite konstigt. Omodernt och andas för mycket gammal öststat. Men låten är i mitt tyckte bättre än både Andreas och Vlad. Kanske till och med Malou. Den borde kommit längre.

 

 

Programledarna

Det funkar utmärkt även med bara Sarah och Marika. Men rapp-battled kändes lite trött. Som Schlagerprofilerna sa – varför måste programledarna bråka? När man vissa gånger låtsas vara bästisar. Det är helt okej att man gnabbas, det är kul. Men att dissa någon för sin ålder eller vilket program man annars leder, vad tjänar man på det?

Kodjo och Saades pausnummer var väldigt bra, och sett sådant som man kommer att återvända till. Det enda är att det känns som att man hade kunnat ha det redan i första programmet, som en presentation av vad Mello är för något (”ett barnkalas från helvetet”). Väldigt bra levererat var det hur som helst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *