Veckans bidrag – en besvikelse

SVT har släppt en minut av alla låtar. Så här tycker jag om veckans skörd.

 

1 The Lovers of Valdaro ”Somebody Wants”


Foto: Fredrik Sandberg / TT 

Detta är lite 80-talsaktigt, men inte tillräckligt för att det ska bli härliga retrokänslor. Men det är samtidigt för mycket för att det ska låta modernt. Jag hoppas på ett snyggt nummer, för låten själv håller inte.

 

2 Dolly Style ”Habibi”


Foto: Jessica Gow / TT 

Detta låter som att det skulle kunna vara någon annan artists låt. Som tackade nej, så fick Dolly Style ta över den. Den har en refräng som nog kommer att sätta sig på hjärnan. Lite skönt Mellanöstern-sväng, och det kan nog bli en färgsprakande show. Men jag är lite tveksam. De har dock tillräckligt med fans för att kunna ta sig vidare.

 

3 Martin Stenmarck ”Låt skiten brinna”


Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nu är det lite bättre. Det är häftigt hur mycket man kan höra att det är Uno Svenningsson som har skrivit texten. En snygg och dyster låt. Jag hoppas att Martin får många röster, för detta är bra. Skönt att en av de ”äldre artisterna” kan komma tillbaka med något sådant bra.

 

4 Lina Hedlund ”Victorious”


Foto: Fredrik Sandberg / TT

Av de minuterna som vi har fått höra så är detta kvällens bästa låt. Därmed inte sagt att den kommer, eller förtjänar, att vinna. En cool låt som jag hoppas att Lina kommer att kunna leverera på ett grymt sätt. Detta känns som en låt som jag kommer att gilla fullt ut och lyssna på mer i framtiden. Och från tiden i Alcazar vet vi att Lina är grym på scen, så det kan nog bli bra.

Kul med ännu en ”äldre” artist som levererar.

 

5 Omar Rudberg ”Om om och om igen”


Foto: Anders Wiklund / TT 

Usch vad tråkigt. Lite slö-reggae. Lite Manu Chao, typ Me Gustas Tu. Men jag stör mig lite på hans röst, och låten levererar ingenting intressant. Kan bli ett bottennapp. Blir snarare en ny Oscar Enestad än en ny Felix Sandman.

 

6 Rebecka Karlsson ”Who I Am”


Foto: Fredrik Sandberg / TT 

Här är någon som jag verkligen hoppas på. Jag hoppas att hon kan få ett lika stort genombrott som Malou fick i lördags. Jag hejade på Rebecka i Idol, och jag gillar denna låt. Känns som att det kommer att bli hur coolt som helst. En modern power-låt, som dock låter väldigt mycket som Let it go, från Disneys Frozen.

 

7 Jon Henrik Fjällgren ”Norrsken”


Foto: Fredrik Sandberg / TT

2015 var min favoritlåt Axwell & Ingrosso med ”Sun is shining”. Nu har Jon Henrik Fjällgren snott den rakt av och lagt in jojk, men sjunger också. Shit, jag kan inte komma över hur lika låtarna är.

Detta är rätt så annorlunda från hans tidigare bidrag, och det är intressant. Med en snygg show kan den gå till final, men den är absolut inte lördagens bästa låt. I det hänseendet förtjänar den högst Andra chansen.

 

Bäst av det jag hört: Lina och Rebecka. Därefter kommer Martin, och sen blir det svårt mellan Lovers of Valdaro och Jon Henrik. Kanske Dolly Style sen. Omar sämst.

Detta är inte hur jag tror att det går, utan bara mina första spontana tankar om hur bra låtarna är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *