Intressant om sprickorna i Dolly Style

SVT har gjort en dokumentär om Dolly Style. Hittills har det bara kommit ett avsnitt (oklart hur många det är tänkt att bli) men den gav en väldigt intressant inblick i den här gruppen. Den visar på stora skillnader i hur man ser på gruppen – och ger förklaringar till varför så många dollysar har slutat och bytts ut.

SVT-play: Dolly Style-fabriken

Avsnittet är 20 minuter, kolla gärna in det. Men det handlar om att de som skapade gruppen hade en färdig tanke om att Dolly Style skulle bli ett franschise, där ”dockorna” är utbytbara. Eller, människorna bakom är det, inte karaktärerna. De ska också spridas till andra länder, där andra grupper som också heter Dolly Style ska skapas och se likadana ut, men prata med kidsen på deras språk. Allt för att tjäna pengar.

Det är inget fel med det. Men problemet är att artisterna själva inte verkar ha förstått detta. De har utnyttjats och tryckts ner under tron att de ska bli popstjärnor.

Att det dessutom ska ha ställts viktkrav och annat på medlemmarna, det är bara sjukt. Självklart försvarar sig bandet (på Instagram, men det är svårt att veta vem som har skrivit det nu efter dokumentären). Men det här sätter gruppen Dolly Style i ett helt annat ljus än tidigare. Intressant är det hur som helst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *