Brokig skara tävlar på lördag

Sista deltävlingen. Senare i dag får vi höra lite om låtarna, men först kommer här lite om vilka artister som är med.

1 Pagan Fury ”Stormbringer”

Ett hittepå-band som inte ens är ett band. De finns för att göra reklam för tv-spel. Jo, så är det faktiskt. Och nu kommer de inte ens vara att band. På scen på lördag står bara sångerskan Mia Stegmar (eller, ”Arwen”, som hon kallar sig). Bandet får stanna hemma, och med sig på scen har hon bara husdansare och kör.

Deras/hennes musik beskrivs som antingen Evaneseance eller Nightwish, och det bådar gott, för det är band som jag gillar.

 

2 Anton Hagman ”Känner dig”

Kom från ingenstans i sin läderjacka 2017 och slog ut självaste Loreen i andra chansen. En favorit hos flera av mina kompisar. Nu ska han sjunga på svenska, och det blir intressant.

 

3 Lisa Ajax ”Torn”

Den artist i årets startfält som jag är minst förväntansfull gentemot. Jag gillade henne i Idol, men hennes låtar i Mellon har varit så tråkiga och intetsägande. Det måste vara en riktigt bra låt för att jag ska bry mig.

 

4 Arvingarna ”I Do”

Här däremot, det är något som jag ser fram emot. Deras Eloise 1993 var det som fick mig intresserad av Melodifestivalen en gång i tiden, så de betyder mycket för mig. Detta är inget som jag troligtvis vill ska vinna och representera oss i Eurovision, men de får gärna gå till final.

 

5 Bishara ”On My Own”

Mycket buzz om denna lilla kille. Ska ha en riktigt bra röst och låt, och den är skriven av bland andra Benjamin Ingrosso. Man vet inte så mycket mer om Bishara, som bara är 15 år.

 

6 Ann-Louise Hanson ”Kärleken finns kvar”

Sjunger en låt om Lill-Babs, det är fint. Rekordhållaren i Melodifestivalen, som nu utökar sitt rekord. Jag hoppas att hon går mer åt Arja än Malmsjö och inte gör bort sig totalt, men det tror jag inte hon gör.

Hon är rätt rolig också. Jag minns en show med Bosse Parnevik där hon var med. Den hade vi på vhs hemma, och den har jag kollat på så många gånger att jag har tappar räkningen.

 

7 John Lundvik ”Too Late for Love”

Det är sääkert jättebra och fint, kompetent och en vinnarkandidat. Hans förra låt var bra, men jag är inte så entusiatisk för den här typen av musik. Prove me wrong, snälla. Det ska hur som helst bli intressant att se varför vi har väntat på honom till sist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *