Första tankar om de sista låtarna

Nu har vi hört delar av alla låtar. Enminutersklipp av lördagens låtar har släppts av SVT, och så här tänker jag:

 

1 Pagan Fury ”Stormbringer”

Jodå, det här är symphonic metal i samma stil som Nightwish eller Whitin Temptation. Men mycket lamare. Om de ville impa på (oss) fans av denna genre så är det för mesigt. Om de vill impa på folk som inte gillar rock så är det för hemskt. Vem är detta till för?

Jag tror dock att detta kan bli en cool show, och får de till det live så kan det ha en liten chans att ta sig vidare.

 

 

2 Anton Hagman ”Känner dig”

Här är lite samma som jag skrev i förra låten – vem är detta till för? En svensk låt i lugnt tempo. Rätt så tråkigt. Nej, jag är inte så impad här heller. Mespop.

 

3 Lisa Ajax ”Torn”

Jag hade inte direkt några höga förväntningar. Men det är en snygg låt. Jag känner redan att detta är Lisa Ajaxs bästa bidrag hittills i Mellon. Äntligen något som passar henne och hennes röst. Det kan nog bli bra det här.

 

4 Arvingarna ”I Do”

Här är det glatt så det förslår. Oj, vad käckt det är. Tyvärr hörde jag att bara tre av arvingarna ska vara med på scen, för den fjärde är på semester (!). Men detta kommer ligga många i smaken, och det borde hamna på topp 4. Oklart var, men de äldre tar dem vidare.

 

5 Bishara ”On My Own”

Det är omöjligt att inte tänka på den unge Michael Jackson. Självklart är han inte lika bra, men stilen är densamma. Många modershjärtan kommer att smälta. Killen är ett barn, och kommer att impa på många. Troligen tillräckligt mycket för att ta honom vidare, minst till andra chansen.

 

6 Ann-Louise Hanson ”Kärleken finns kvar”

Tack och lov påminner det med om Arjas comeback än om Janne Malmsjös. Hon gör inte bort sig. Men detta är tråkigt. Det är fint. Men tråkigt. Kompetent. Men tråkigt.

Men det viktigaste är att Ann-Louise kan stå rak i ryggen, detta är inget att skämmas för. Det är bara inte något för 2019.

 

7 John Lundvik ”Too Late for Love”

Här var det precis som jag trodde. Detta är snyggt, proffsigt och låter fint. Men jag berörs inte. Återstår att se om han charmar oss av stolen från scenen på lördag. Men jag har svårt att se att detta ska knocka mig. Oavsett hur bra gospelkören låter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *