Finalkoll: Lisa Ajax


Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300

 

Artist

Lisa Ajax

Styrkor

Trots sin unga ålder har hon massvis av rutin, framförallt av musiktävlingar. Hon har vunnit Idol och tagit sig till final två gånger i Melodifestivaler. Hon sjunger dessutom riktigt bra, vilket hon äntligen får visa upp i en låt som passar just till det.

Svagheter

Jag har hört många som tycker att hon är ”för perfekt”. Det blir inte ärligt när allt så så välstöpt och tillrättalagt.

Låt

Torn

Styrkor

Vissa delar är helt magiskt bra. ”I am torn”-delen låter så häftigt. En mörk och suggestiv ballad, riktigt snygg.

Svagheter

Däremot är de svaga delarna av låten mycket sämre. ”You broke me to pieces” blir som ett dåligt avbrott av den snyggt uppbygda torn-delen.

Ingen riktig refräng, vilket kommer att behövas på lördag för att särskilja låten från det övriga och bra startfältet.

 

Show

Inte mycket alls. Lisa låter låten tala för sig själv, och det är smart. Men i konkurrensen hade det behövts något som man minns.

 

Vem röstar på detta?

Jag tror att många kategorier av åldrar gillar detta. Kanske inte favorit hos så många, men däremot är det flera som har den i mitten och kan tänka sig slänga iväg några röster, även om det inte blir fem. Och det kommer att bli betydelsefullt för att inte hamna sist, men det kan finnas en risk med det också.

 

Kan den vinna?

Tveksamt. Jag tror att den hade behövt vara favorit hos fler. Det räcker inte att folk tycker att den är okej, flera ålders- och jurygrupper måste tycka att den är bäst och det tror jag inte.

 

Men tänk om den faktiskt vann!

Hm, jaa, du. Det är en snygg och cool låt. Det vore väldigt skoj att skicka en tjej, det var ett tag sedan. Låten är inget vi ska skämmas för i Eurovision. I konkurrensen i Melodifestivalen är den svagare, men om den tar sig till Tel Aviv så blir den faktiskt en av de bästa låtarna i årets svaga europeiska startfält.

 

Chanser i Eurovision

Jag skulle faktiskt säga att den skulle ha större chanser i Eurovision Song Contest än i Melodifestivalen. Här är konkurrensen för stark, men där är den en låt som många länder hade älskat att ha själva, och som de brukar skicka.

 

12 points to Sweden from…

France!

Frankrike har skickat många ballader genom året, men på sistone har de gärna varit lite mystiska och mörka. Då hade den här låten passat fint för dem.

 

Sammanfattning

Lisa är i fel tävling. I Eurovision hade detta funkat finfint, men dit kommer hon troligtvis inte eftersom den svenska konkurrensen är alldeles för svår. Men jag gillar låten, och detta är det bästa som Lisa Ajax har tävlat med i Melodifestivalen.

En snygg låt som jag gillar varje gång den kommer upp på Spotify, men jag tror ändå att hon kommer att få slåss i botten av resultatlistan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *