Finalkoll: Mohombi


Foto: Jessica Gow / TT

Artist

Mohombi

Styrkor

Har haft världshits i flera år, därmed van vid de stora scenerna. Duktig kompositör och artist.

Svagheter

Trots sina stora hits är han relativt okänd i Sverige. Den breda massan känner till hans låtar, men inte honom själv. Sedan deltävlingen i Göteborg har det också varit väldigt tyst om honom.

Låt

Hello

Styrkor

En av årets mest moderna låtar. Refrängen sätter sig på hjärnan.

Svagheter

…eller kan man ens kalla det för refräng? Han upprepar ordet hello om och om igen. Ja, det är annat också, men när man precis har lyssant på låten är det det som man tänker på.

Många hade höga förväntningar på låten iom hans tidigare hits, och de blev besvikna. Låten är inte alls i samma stil som Bumpy ride eller Coconut tree.

Show

Snygg, men för mycket. Det var kanske en rolig idé med spegeln som blir en ledskärm, att han först speglas och sedan får spegelbilden eget liv. Men det funkar inte så bra som nog tanken var.

Dessutom kan man börja tänka på Måns vinnarnummer från 2015. Och då som att det är snott, inte inspirerat av.

Däremot dansar både han och dansaren riktigt snyggt ihop när hon väl får liv och inte bara är en tecknad streckfigur.

 

Vem röstar på detta?

Tydligen rätt många, vad jag har förstått. Det är en modern låt som inte bara tilltalar de yngre. Men jag tror nog att flera kan störa sig på att den inte är lika bra som man hade förväntat sig, och att den är för upprepande, och det kommer kosta röster.

Kan den vinna?

Jodå, det kan den. Jag kan tänka mig att den kommer på övre halvan, men det finns några låtar som är starkare och har mer buzz kring sig. Topp 5 är inte omöjligt, men vinst blir det nog inte.

 

Men tänk om den faktiskt vann!

Jag skulle bli förvånad. Men tydligen är det så att såpass många tycker att detta är så modernt och häftigt då, och i så fall borde Europa tycka det också. Ett modernt bidrag, det är bra för Europatävlingen, men även därute tror jag att folk har större förväntningar eftersom vi då skickar en artist som de faktiskt har hört utan för tävlingen innan.

Det finns andra låtar jag gillar bättre. Detta är inte en dålig låt, men jag skulle ändå bli besviken det finns annat som hellre borde ta hem det innan Mohombi.

 

Chanser i Eurovision

Hyfsade. Men detta är verkligen en antingen-eller-låt. Kan bli platt fall, men kan bli en topplåt. Detta är den mest svårttippade låten på lördag.

 

12 points to Sweden from…

Germany!

Detta är sådant som Tyskland tror att de skickar. De vill ofta vara moderna, men det blir de inte. De hade gärna velat ha detta, och då blir det närmast till hands att rösta på det när det finns.

 

Sammanfattning

Detta är lördagens mest svårtippade låt. Personligen är jag inget fan, men uppenbarligen så är det många i Sverige som gillar den. Men jag tror att de som röstade på honom första gången har hittat andra favoriter till dess, så jag tror inte att det räcker till seger i finalen.

Men kul att han är med och vill göra ett ”genombrott” för den breda svenska publiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *