Finalkoll: Bishara


Foto: Jonas Ekströmer / TT

Artist

Bishara

Styrkor

Vilket genombrott! Folk älskar sånt, och när en artist kommer in och levererar på detta sättet, det tycker många är häftigt.

Han sjunger oerhört bra för att vara så ung och oerfaren. Tog scenen utan problem och såg inte nervös ut.

Svagheter

Men frågan är hur det blir i finalen – stora Friends arena, största tv-publiken, utländska jurygrupper, fans från hela Europa kollar, hundratals fler journalister än sist… shit, det är nästan så att jag blir nervös.

Han brist på erfarenhet kan fälla avgörande om det inte blir bra, men skulle han klara det kan det i stället vara till hans fördel.

Låt

On my own

Styrkor

Easy-listening-låt med en bra sångare. Man hör att det är Benjamin Ingrosso som har skrivit den, på ett positivt sätt. Man får vibbar av en tidig Michael Jackson, från Jackson 5-tiden.

Svagheter

Jag hade velat ha mer power. Jag hade hört mycket om honom innan tävlingen, att detta skulle knocka alla av stolen. Det gjorde det inte.

Show

Inte mycket att tala om, men det behövs inte till en sån här låt. Bättre att Bishara får fokusera på sin grej och inte dessutom behöva lära in en massa komplicerad koreografi.

 

Vem röstar på detta?

Mammor och barn. Mammor for moderskänslor för den lilla knatten, barnen kan identifiera sig med honom. Sedan överlag en hyfsat bred grupp som gillar låten.

 

Kan den vinna?

Det kan den. Folk gillar både honom och låten. Det faktum att han är så ung är en fördel för honom i finalen, och många kommer nog slänga i väg ett par röster. Jag tror inte det räcker hela vägen, men om allt stämmer och juryn faller pladask, då kan det gå.

 

Men tänk om den faktiskt vann!

Då har vi ett genombrott som vi inte har sett sedan Carolas dagar. Det hade varit väldigt överraskande, men kul. Det blir en låt som vi inte behöver skämmas för. I Europa kan man aldrig spela på vilka som är okända eller kända, men att han är såpass ung går igenom i alla länder. Hans charm skulle kunna ta honom långt även där.

Inte min personliga favorit, men jag skulle inte klaga om han vann.

 

Chanser i Eurovision

Hyfsat stora skulle jag tro. Han har en låt som är både tidlös och modern, och som är lagom för de flesta länder.

 

12 points to Sweden from…

Ireland!

Irland har de senaste åren skickat unga killar likt Bishara, framförallt 2017 då det fanns många likheter. Efter en del år av skräp på 00-talet håller Irland på att hitta sig själva igen, och det är den här typen av ballader som de skulle vilja ha, så det tror jag att de uppskattar.

 

Sammanfattning

Ett genombrott är det, oavsett hur det går på lördag. Men jag tror att det går rätt så bra. Buzzen har försvunnit för att göra honom till en vinnare, men en placering på den övre halvan av resultatlistan borde han kunna mäkta med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *