Finalkoll: Lina Hedlund


Foto: Claudio Bresciani / TT 

Artist

Lina Hedlund

Styrkor

Superproffs, som har många år både som artist och mellodeltagare. Vet vad som förväntas av henne, och hon kommer att leverera flawless på lördag.

Svagheter

Äldre artister har haft det svårare att locka röster i år. Om man nu kan kalla 40-åriga Lina äldre, men i lördagens startfält är hon det.

Låt

Victorious

Styrkor

Så bra låt! Greppar tag om en direkt. Power, disco, glädje, man vill dansa. Kan tilltala mellofans.

Svagheter

Den är inte modern, det är så som mellolåtar kunde ha varit förr (men det var de inte då). Kan skrämma bort de som inte är mellofans.

Show

Dans och show är givet när Lina ställer sig på scen, nåt annat hade man inte förväntat sig. Väldigt snyggt nummer, vilket behövs för en sån här låt.

Vem röstar på detta?

Äldre framförallt, men överlag folk som gillar dans och glädje. Kanske inte lockar de yngsta, men tillräckligt många andra, vilket kan leda längre än förväntat.

 

Kan den vinna?

Det blir väldigt svårt. Har inget buzz, inga lyssningar på Spotify eller radio att skryta om. Men om internationalla jurygrupperna består av inbitna mellofans så kan det räcka till många poäng.

Men tänk om den faktiskt vann!

Wow, det hade varit så coolt! När skickade Sverige en kvinnlig partylåt senast? Mer än tio år sedan i alla fall. Och så kul för Lina, som aldrig fick vinna med Alcazar (även om de borde ha vunnit med låtarna de hade innan Lina var med…).

Detta är en av mina favoritlåtar, och jag hade blivit så glad. Men också väldigt överraskad. Det hade nog många andra blivit också, och säkert Lina själv.

 

Chanser i Eurovision

Säkert rätt stora. Partylåtar funkar bra, framförallt om det är storslaget och fartfyllt.

12 points to Sweden from…

Slovenia!

De gillar party och är inbitna schlager- och mellofans, så de hade älskat Lina.

 

Sammanfattning

En av mina favoritlåtar, och jag kommer dansa till den och sjunga med många gånger i framtiden. Jag tror inte den har helheten för att ta sig hela vägen, men så kul det hade varit med en framskjuten placering. Eller, allt över botten är bra för Lina. Kul att såna här låtar också har en plats i finalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *