Finalkoll: Hanna Ferm och Liamoo


Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Artist

Hanna Ferm & Liamoo

Styrkor

En sådan kemi de har! Det liknar ingenting annat vi har sett. Om de mot förmodan inte är ett par så är de Sveriges två bästa skådespelare. Båda sjunger fantastiskt.

Svagheter

Unga i branschen. Om man inte har följt Idol så har man nog inte så bra koll på dem. Liamoo var med i Mellon förra året, men var man inget fan av honom då har man nog inte lagt den låten på minnet heller.

Men även om de är okända så märker nog folk hur grymma dem är, och kanske ”upptäcker” dem på lördag.

Låt

Hold you

Styrkor

Mäktig, mäktig powerballad. Passar perfekt till dessa två artister, som får ut allt och lite till.

Svagheter

Problemet är att den hade kunnat vara äääännu mäktigare. Det saknas en bra refräng, och den som finns kommer alldeles för sent (ett problem som även bland andra Lisa Ajax och Wiktoria brottas med i år).

Show

Plasten är en vattendelare. Vissa tycker det är snyggt, vissa att det är löjligt. Jag lutar lite åt det senare. Det ger en viss effekt, men nja, man hade kunnat göra något bättre.

Vem röstar på detta?

Väldigt många. Man kan först luras och tro att det mestadels är yngre som går igång på detta, men så enkelt är det inte. Jag tror att det går hem hos de flesta ålderskategorier, både deras låt och deras personkemi.

Kan den vinna?

Oh ja! Detta är en av de största favoriterna på lördag. Länge var den nummer 1, men sen kom en viss John Lundvik och stal showen. Det kan fortfarande gå, men jag tror att de slutar tvåa till slut.

Men tänk om den faktiskt vann!

Så häftigt! Vilken resa de har gjort då. Att så kort inpå sina Idol-säsonger gå och vinna. Det visar vilken talang de har. Jag hade blivit väldigt glad, för detta är en bra låt. Och jag tror att Europa skulle älska både dem och låten.

 

Chanser i Eurovision

Stora. De går genom rutan oavsett vilket språk du talar. Allt känns så äkta, Självklart går vi till final, och där kommer vi vara med och slåss om de högsta placeringarna.

12 points to Sweden from…

Spain!

Sockersöta par är inget nytt, och Spanien drog på sig värsta sockerchocken i fjol när deras ulligulliga par tävlade. Det gick inte så bra, men Spanien har nog fortfarande kvar kärleken till den sortens bidrag.

 

Sammanfattning

Är det vinnarna vi har här? Svårt att säga. Jag tror inte det, men skulle det vara så blir jag glad och tycker att det är väldigt kul. Inte årets bästa låt, men ett av de bidrag som jag helst skulle se vinna på Friends.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *