Finalkoll: John Lundvik


Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 1003

Artist

John Lundvik

Styrkor

Jättebra sångare och låtskrivare. Charmig, folk gillar honom.

Svagheter

Fortfarande ny som artist. Inte så etablerad för den breda massan.

Låt

Too late for love

Styrkor

Powergospel som man blir glad av. Funkar så mycket bättre på scen än Spotify. Blir ännu mäktigare när kören kommer in på scen och de får samspela lite.

Svagheter

Inte det mest moderna vi kan skicka. Såna här låtar har man hört förut, framförallt i Eurovision.

Show

Stilrent och snyggt. Men man hade faktiskt kunnat kosta på sig lite mer. Mer färger och ljus, det är ju så storslaget ändå!

Vem röstar på detta?

Alla? Detta är en låt som verkligen går hem hos de flesta. Unga, gamla, mellofans, nya tittare. Det går igenom rutan totalt.

Kan den vinna?

Den KOMMER att vinna. Dels för att det är en bra låt. Dels för att det är en bra artist. Dels för att det är en bra kör. Dels för att det är snyggt på scen. Dels för att han har momentumet och buzzet kring sig.

Allt faller på plats och helheten gör att han, med all rätta, är storfavorit.

Om det nu blir så att han inte vinner så kan han såklart bli lite besviken, men det är ett starkt startfält och han kommer i så fall bli slagen av någon (några) där allt satt klockrent både under juryrepet på fredagen och showen på lördagen.

Men tänk om den faktiskt vann!

En riktigt mäktig låt att skicka till Eurovision. Sverige kommer att vara en av storfavoriterna till att ta hem det. Visst, sånt här har vi sett i Eurovision många gånger förut, men när det görs så bra så gör det inget.

 

Chanser i Eurovision

Jättestora. Detta är så proffsigt gjort, och det kommer Europa att märka.

12 points to Sweden from…

United kingdom, obviously. De har redan rösta på honom en gång i år, då deras bidrag är skrivet av John Lundvik. Uppenbarligen gillade de hans musik härom veckan, så det kommer de att göra i maj också.

 

Sammanfattning

Killen har allt att förlora på lördag, för han ska ta hem det. Men det kan lika gärna bli tajt, och då vet man aldrig. Blir han nervös? Nej, det tror jag inte. Jag räknar med att vi har årets vinnare här, även om jag personligen har större favoriter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *