Finalkoll: Malou Prytz


Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Artist

Malou Prytz

Styrkor

Att komma från ingenstans och leverera så är grymt! Hennes prat om att vara blyg vid sidan av scenen märker man inte ett dugg av när låten drar igång.

Svagheter

Fortfarande helt oprövad. Hur funkar hon i så här stora sammanhang? Nu är hon inte ens den enda tonåringen, så det har hon inte med sig heller.

Låt

I do me

Styrkor

Precis såna låtar som är populära på radio och Spotify. Hade kunnat vara en låt av Zara Larsson eller nån brittisk eller amerikansk ung kvinnlig artist.

Svagheter

Den är alldeles för anonym. Den mest anonyma låten i finalfältet. Man minns bidraget för Malou, inte för låten.

Show

Tanken är att likna filmen Clueless. Att köra all-in på referenser till en film från 25 år tillbaka, som de flesta inte kommer ihåg, är konstigt. Jag gillar det inte.  Skippa filmreferenserna men behåll skolmiljön, det hade funkat bättre.

Vem röstar på detta?

Unga framförallt. Men även de unga kommer att ha mycket att välja på nu på lördag.

Kan den vinna?

Nej, det tror jag inte. Men vem vet, den tog ju sig direkt till final. Innan vi har fått några siffror så kan den här lika gärna vara folkets överlägsna favorit, vem vet? Dock går den inte lika bra på Spotify och Youtube, så det är nog inte så.

Men tänk om den faktiskt vann!

En stor skräll. Det såg vi redan i deltävlingen, men detta hade varit hundra, nej, tusen gånger större skräll. Jag är inget superfan av låten, mest för att den är varken bra eller dålig, den bara är. Jag hade nog kunnat lära mig att gilla den, men där är jag inte riktigt ännu. Så jag hade nog mest bara varit förundrad.

Chanser i Eurovision

Nog vårt största riskmoment att skicka till Tel Aviv. Jag är inte säker på att den tar sig till final. Jag tror att den skulle göra det, för har den gått så långt betyder det verkligen att folk och europeiska jurygrupperna gillar den, så troligtvis gör fler det.

 

12 points to Sweden from…

Belgique!

Belgien har skickat flera unga tjejer de senaste åren, och detta hade suttit som handen i handsken för dem.

 

Sammanfattning

Låten är för anonym. Den kommer troligtvis att vara med och slåss om att inte sluta sist.

Nej, här slutar nog hennes resa för den här gången – men hon har en bra framtid för sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *