Finalkoll: Wiktoria


Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070

Artist

Wiktoria

Styrkor

En gudomlig sångerska. Så ung, men ändå så proffsig. Har visat att hon klarar av att göra något nytt jämfört med tidigare medverkanden. Många har haft henne som favorit under hennes tidigare år, så de gillar henne nog fortfarande.

Svagheter

Vissa tycker att hon låter skrikig. Jag gillar det forcerande i hennes röst.

Låt

Not with me

Styrkor

Väldigt mäktig. Wiktoria får utnyttja sin förmågor till fullo. Den känns personlig.

Svagheter

Saknar tydlig refräng. Man hade hoppats på något lite bättre, nåt med mer power.

Show

Den gör mycket. Regnet förstärker låten, och det är bra att hon faktiskt utnyttjar det och blir helt plaskvåt och inte bara har det som någon slags kuliss eller backdrop.

Vem röstar på detta?

Rätt så blandat. De som vill ha en riktig artist med bra sångförmåga. Flera av hennes gamla fans röstar nog.

Kan den vinna?

Den skulle kunna, men det blir svårt. Totalt sett finns det bättre låtar, men om Wiktoria får igenom all känsla på lördag så kan hon smyga uppåt och vara med i kampen. Men det går nog inte.

Stratnumret påverkar dock. Att den är näst sist spelar roll. Den är sist bland de seriösa vinnarkandidaterna (sorry Arvingarna) så den kommer sitta i folks medvetande på ett bättre sätt. Det kan hjälpa henne.

Men tänk om den faktiskt vann!

Grattis Wiktoria! Det hade varit så kul för henne. Det hade hon varit värd för de gånger hon inte har vunnit. Första tjejen på länge, så grattis Sverige. Och grattis Sverige också till en bra låt i Eurovision som absolut borde gå hem i många länder.

 

Chanser i Eurovision

Helt okej tror jag. just denna typ av ballad finns det oerhört många av i Eurovision varje år, men då denna är så bra så kommer den att sticka ut framför andras sämre versioner.

12 points to Sweden from…

Malta!

Detta är allt som Malta tror att de är, eller åtminstone önskar att de vore. Malta är vana vid att skicka storslagna ballader, men ofta faller de platt och det blir bara ett ”jaha”.

 

Sammanfattning

Wiktoria har sedan 2016 varit en av mina favoritartister. Jag önskar henne all välgång, och det hade varit kul att se henne vinna. Kanske inte med denna låt, dock. Jag ser hellre att hon kommer tillbaka med något som mer påminner om Save me. Övre halvan blir det absolut på lördag, men seger tror jag kan bli svårt. Men man vet aldrig, större överraskningar har skett, och jag skulle bli överlycklig om det faktiskt hände.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *