Cypern kör en repris på förra året

Så där! Nu är det dags för årets recensioner av Eurovisionlåtarna. Vad kommer ni att få höra i Tel Aviv? Eftersom SVT har slutat med sina inför-program så blir det här ett sätt att ha koll på tävlingen innan allt drar igång.

Först ut i startfältet är fjolårets tvåa – Cypern.

 

Semifinal 1

  1. Tamta – ”Replay” (Cypern)

 

Cypern brukar inte gå så jättebra i Eurovision. Sällan topp 10-placeringar. Men så ifjol kom Eleni Foureira, med superhiten ”Fuego” och den var under veckan tippad att kunna vinna. Det blev till slut för svårt att slå Israels Netta och ”Toy”, men det blev en andraplats, den överlägset bästa placeringen någonsin för Cypern.

Nu hoppas de kunna upprepa detta, och det gör de med att skicka exakt samma låt.

Typ.

Det är kul att låten heter ”Replay”, för det känns verkligen som en repris från fjolåret. Samma beat, samma uppbyggnad, en artist som påminner om fjolårets.

Förra året var jag lite tveksam inför Lissabon-veckan, men låten tog sig, framförallt med ett grymt scenframträdande signerat svenska koreografen Sacha Jean Baptiste. Jag gissar att det blir så i år också. Power, sexig dans och genomsnyggt.

Det kommer säkert att funka bra även i år, men det bör inte räcka till en pallplats.

Låten är inte dålig, och det kommer bli snyggt. Det är ett coolt beat, känns modernt och sticker ut i år. Men det är tråkigt att det är så likt fjolåret, och det känns verkligen som att man försöker upprepa allt från 2018. Så betyget blir inte dåligt, men jag tror inte att det räcker särskilt långt.

 

Betyg

3 nostalgiska Youtube-klipp från 2018 år framgångar, av 5 möjliga.

 

Historik

 

Mina recensioner av landets låtar de senaste åren:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *