Estland kör svenskt i år igen

Inte så många låtar kvar i första semin nu.

 

Semifinal 1

14.  Victor Crone – Storm (Estland)

 

Vad är det med Estland och svenska artister. Victor Crone är svensk, och sågs bland annat i Melodifestivalen 2015, ihop med Behrang Miri.

Men det är som sagt inte första gången. 2002, på hemmaplan efter vinsten i Köpenhamn, representerades Estland av Sahlene (Anna Sahlin), och det gick bra – hon blev trea.

2006 var det dags igen, när Sandra Oxenryd var landets artist, men den gången gick det sämre. Plats 18 i semin, och alltså ingen finalplats.

 

Hur blir det då för årets blåvitsvarta svensk?

 

Den här låten har extrema drag av Avicii, det går inte att komma ifrån. Inte i plagiat av en viss låt (möjligtvis ”Without you”), utan mer i helheten av ljudbilden.

Men jag tycker att låten är lite tråkig och det känns som att man har hört det här förut. Men jag kan trots det inte avfärda den.

Framförallt i den här långtråkiga semin är det roligt med lite upptempo. Så jag tror ändå på låten, och jag kommer att ge den ett lite högre betyg än vad den kanske förtjänar. Men jag kan inte med att sätta en tvåa, för den har nånting trots allt. Och det finns ju värre artister att imitera än Avicii.

 

Estland brukar vara ett av mina favoritländer. Så är det inte i år, men det är långt ifrån sämst.

 

Betyg

3 blixtnedslag av 5 möjliga.

 

Historik

 

Tidigare recensioner 2019:

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *