Schweiz har årets bästa låt

Semifinal 2

4. Luca Hänni – She Got Me (Schweiz)

Schweiz kommer för alltid att ha flera viktiga kapitel i historieboken om Eurovision Song Contest. De var det första värdlandet, och även det första vinnarlandet. Och så var det ju här som Celine Dion fick fart på sin karriär. Men de har inte varit på pallen på 25 år, senast de var topp tio var Göran Persson var Sveriges statsminister. Tio av de senaste tolv gångerna har man misslyckats med att ta sig till final.

Men detta kan det bli ändring på nu. För närvarande har landet tredje bästa odds att ta hem hela alltet i Tel Aviv. Upp på dansgolvet, för nu är det dags för lite dirty dancing i Luca Hännis och Schweiz bidrag – She Got Me.

 

Låten har en riktigt bra uppbyggnad, men så kommer sticket/refrängen som är uppbyggt på ett annat sätt än vad man förväntar sig. Vanligtvis så hade jag kunnat störa mig på det, men det gör jag inte här.

Den har en härlig 80-talskänsla.

Man kan jämföra med fjolårets Mello-låt Patrick Swayze, vars text också handlade om den här filmen och refererade till den. Men She got me har soundet som passar till att dansa dirty. Man kan säga att allt som var dåligt i Sigrids låt är bra här. För varje gång jag hör denna tycker jag lite mindre om Sigrids bidrag.

 

Känslan som de förmedlar i videon passar perfekt, och kan de få det lite rökiga klubben på scen, det kan bli riktigt snyggt.

Detta är också en låt som sticker ut och griper tag i en redan första gången man hör den, och det är väldigt viktigt i den här tävlingen.

För att sammanfatta – detta är min favoritlåt i år.

 

Betyg

5 nattklubbar, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare recensioner 2019:

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *