Lettland har en skön låt som får det svårt

Efter gårdagens nyhet om min poddmedverkan fortsätter vi nu med recensionerna av länderna.

 

Semifinal 2

5. Carousel – That Night (Lettland)

 

 

Detta är easy listening, när det är som bäst. Det är inget som stör, det bara rullar på. Det kan vara både dåligt eller bra. Men i detta fallet är det ingen putta på-låt, utan en åka med-låt. Man bara följer med, vart den än tar en.

Lettland har flera gånger under 10-talet bjudit på väldigt märkliga och moderna nummer. Så är det inte i år, utan de kör avskalat och fint, och det är lite kul.

Denna låt är underbar att ha på i bakgrunden, men det är inga såna låtar som vinner. Jag kände när jag hörde denna låten första gången att detta är något som jag kommer att gilla, men inte så många andra.

Och så är det. I oddsen ligger den trea från slutet. Jag har knappt hört någon annan som gillar detta, och likadant var det i podden jag medverkade i.

Så dålig som trea från slutet är den verkligen inte. Jag gillar detta, men får nog erkänna mig besegrad.

Så det blir nog ingen bra placering, eller ens en finalplats för Lettland, men av mig får de ett bra betyg. En klen tröst, men alltid något.

 

 

Betyg

4 svartvita filmsekvenser, av 5 möjliga

 

Historik

 

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *