Supermysigt hygge från Danmark

Semifinal 2

6. Leonore – Love is forever (Danmark)

 

Hygge är ett danskt ord som har hittat sig in i framförallt det engelska språket. Har inte hört det lika mycket i svenska sammanhang. Men det innebär mys, trivsel. Att kura upp sig i en filt och dricka te, eller inreda mysigt, eller bara ha det gott och mysigt.

Så kan man beskriva årets danska bidrag. Både låten och artisten är genommysiga. Gör ingen fluga förnär. Bara härligt.

Och för mig funkar detta totalt. Jag älskar den här låten. Den slår an precis rätt strängar hos mig. Det är en av mina stora favoritlåtar i år.

Jag varken stör mig på eller gillar språkändringarna till franska, danska och tyska.

Många år har jag tyckt väldigt illa om danska bidrag. Det är när de kommer med totalt meningslösa och värdelösa poplåtar, som 2015 eller 16, eller många andra år dessförinnan också. Men på sistone har de börjat vidga sina vyer, framförallt med sin vikingasaga i fjol.

Det är svårt att bedöma hur det går för danskarna i år. De ligger precis i mitten av oddsen totalt, och just nu på en tionde plats i semin, som sista land att kvala. Jag hoppas att de klarar av det, och jag tror nog att de kan göra det. När det har varit så många politiska bråk i Eurovision de senaste åren kan nog många tittare tänka sig att följa Leonores uppmaning: Don’t get to political Bara häng med i den här sköna låten.

 

Betyg

5 alldeles för stora stolar, av 5 möjliga.

 

Historik

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *