Litauen ryter inte ifrån i år heller

 

Semifinal 2

12. Jurij Veklenko – Run with the Lions (Litauen)

2017 hade Alice Svensson en låt med en liknande titel i svenska Melodifestivalen. Den var rätt så bra, och kul att hon kom tillbaka.

Så intressant är nämligen Litauens låt, att jag hellre pratar om ett två år gammalt svenskt bidrag som inte ens tog sig till andra chansen.

Den här låten är kompetent, men ack så tråkig. Det händer inget intressant under tre minuter, och sen är låten slut.

Litauen har en av de mest komplicerade uttagningsprocesserna, med över 40 tävlande bidrag. Därför är det extra konstigt att de så sällan lyckas ha något bra att komma med när det väl är dags för Eurovision. Förra året hade de en väldigt mysig ballad. 2016 hade de hyfsat bra partylåt, men annars är det inte mycket att komma med för det här landet, som nog fortfarande har lite mindervärdeskomplex mot sina andra baltiska grannar som har vunnit.

Det behöver inte något baltiskt land oroa sig för att göra i år. Men för Litauens del blir det nog ingen final heller.

 

Betyg

2 bortsprungna lejon, av 5 möjliga.

 

 

Historik

 

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *