Norges same är bättre än Sveriges

 

Semifinal 2

15. KEiiNO – Spirit In The Sky (Norge)

 

Tre gånger har Jon Henrik Fjällgren försökt vinna Melodifestivalen. Vid alla tre försök har det blivit bra resultat, tvåa 2015 bland annat, men det har inte räckt ändå fram.

Men i Norge är det andra bud. Där har redan en same representerat landet med jojk, 1980, ”Hey lo-li-loo-li-lo-li-lo-la-li-lo”.

Norge 1980 är dock så långt ifrån Norge 2019 man kan komma. Då var det ett konstigt avbrott i låten, och så långsamt att man kunde somna. Nu är det fart och party och ett riktigt grymt nummer.

Det är även långt ifrån Jon Henrik Fjällgren. Då det är mer gammel-schlager så är detta riktigt modernt.

Första gången jag hörde detta tyckte jag att det var okej, en bra partysång. Men jag gillar det bara mer och mer för varje gång jag hör och ser det, och jag blir alltid lika glad.

 

Varje år förekommer anklagelser om plagiat för något nummer. I år har det framförallt drabbat detta bidrag. Det likställs mycket med förra årets finska bidrag Monsters. Och jag håller med. Bedöm själva:

Jag håller dock inte med om jämförelserna med den norska DJ-låten Faded, av Alan Walker.

 

Men oavsett detta så tycker jag att Spirit in the sky är en sjukt bra låt. Den måte få gå till final, och där kan den gärna hamna på den övre halvan tycker jag.

 

Betyg

5 trolltrummor, av 5 möjliga

 

 

Historik

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *