Bara namnet är nytt för Nordmakedonien

 

Semifinal 2

17. Tamara Todevska – Proud (Nordmakedonien)

Nytt namn – samma flagga!

Det är framförallt i Eurovision-sammanhang som vi har fått höra om FYROM, Former Yugoslavian Republic of Macedonia. Detta på grund av det oerhört töntiga bråken med Grekland om vilket land som har rätt till namnet. Nu är bråket borta, och ett Nord- har tillförts till ena landet.

Vad bjuder då det ”nya” landet på? Tja, rätt mycket av det tråkiga som de har haft många gånger tidigare. Den här gången har de dock ett feministiskt budskap, så det är något intressant åtminstone.

Men i övrigt är det inte lika kul. Det händer inte så mycket. Låten är inte dålig. Men inte överbra heller.

Nja, det blir ett sådär-betyg. Kan bli bättre på scen, men jag ska inte hoppas för mycket om det.

 

Betyg

2 kvinnokämpar, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3), Norge (5), Nederländerna (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *