Nederländerna är oförtjänt förhandsfavorit

 

Semifinal 2

16 Duncan Laurence – Arcade Nederländerna

Under nästan hela våren har Holland legat etta på bettinglistorna. I kommentarsfält och facebook-grupper talas det om det här bidraget som den givna slutsegraren. Och jag fattar det inte.

Detta är ingen dålig låt. Den är bra. Men given etta? Nej, absolut inte. Jag har både starkare vinnarkandidater som jag tror kan ta hem det (Schweiz, Ryssland, Italien) och personliga låtar som jag själv uppskattar (Danmark, Irland, San Marino), men kanske inte tror kommer vinna.

Kanske på grund av förhandssnacket, men det kan göra att jag gillar den låten lite sämre. Jag vet inte. Den är snygg, men jag tycker inte att det händer så mycket. Och det är väldigt oklart vad man ska göra med detta på scen. Videon är snygg, men han får inte vara naken på scen i Tel Aviv (lex Vitryssland 2016).

Jag tror att denna kommer att få en bra placering, men det kan vara en fanfavorit som faller. Jag blir varken förvånad om den går bra eller rent av misslyckas att ta sig till final. Jag uppskattade den inte på första lyssningen, och samma kan det bli för Europas tittare.

Men skulle det gå hela vägen, så grattis. Kul för Nederländerna att äntligen lyckas efter 44 år, men det finns bättre låtar i år som förtjänar det bättre.

 

Betyg

3 nakenbadare, av 5 möjliga.

 

Historik

 

 

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3), Norge (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *