Överpretentiöst från värdlandet

Detta är det enda bidraget i finalen som har fått ett startnummer, så jag börjar med det.

 

Finalen

14. Kobi Marimi – Home (Israel)

 

Det har inte gått så bra för värdländerna nyligen. Sist både 2018 och 2015 och i botten 2017. Sverige 2016 lyckades bättre, med en femteplats.

Var kommer då årets hemmalag, Israel, placera sig på den skalan? I mitt tycke får det gärna bli i botten.

Detta är en så tråkig låt, men det är inte bara det. De verkar ta sig själv på så mycket allvar, att detta skulle vara det finaste som finns. Usch. Väldigt pretentiöst. Jag gillar det inte alls.

Det är sällan ett land verkar satsa på att vinna två år i rad nu för tiden. Det har inte hänt sedan 90-talet när Irland dominerade totalt, och det lär inte hända i år heller.

Nej, detta kan kanske räddas lite med en fin show. Räkna med många lampor i publiken. Men nej, inte ens det kan få mig att ändra mig tror jag.

 

Betyg

1 Freddie Mercury-kopior, av 5 möjliga.

 

Historik

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3), Norge (5), Nederländerna (3), Nordmakedonien (2), Azerbajdzjan (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *