Årets första låt är en av de bästa

 

Finalen

Miki – La Venda

Spaniens bidrag var det första som jag hörde av årets alla Eurovision-bidrag. Och det är faktiskt ett av de bästa.

Jag blir så glad av detta. Och jag älskar samspelet med publiken som han har. Detta är som en slags fotbollshymn som alla kan stämma in i utan att förstå ett ord av vad som sjungs. Det är strongt. Och kommer att hjälpa Spanien från att hålla sig från botten.

2017 var de klart sämst och förtjänade att sluta sist  i finalen. Ifjol hade de en söt ballad som inte förtjänade ett dåligt resultat, men fick det ändå (plats 23 av 26). I år förtjänar de en bättre placering, framförallt för den glädje som de kommer att sprida. För det spelar ingen roll om detta är en simpel och enkel melodi. Den gör det som krävs för att man ska bli lycklig och det är allt som behövs ibland.

 

Betyg

5 allsångsledare, av 5 möjliga.

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3), Norge (5), Nederländerna (3), Nordmakedonien (2), Azerbajdzjan (2)

Finalen

Israel (1), Frankrike (4), Tyskland (2), Italien (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *