Storbritanniens John Lundvik-låt är sämre än Sveriges John Lundvik-låt

 

Finalen

Michael Rice – Bigger than us

 

Dags för min sista recension för i år. Och tyvärr så avslutar vi inte på topp.

Det var länge sedan Storbritannien gjorde något väsen av sig, men i år slår de i alla fall ett rekord – det är nämligen första gången som en artist kommer att tävla mot sig själv. Sveriges John Lundvik har nämligen skrivit låten. Den valdes ut i tv-programmet Eurovision You decide, som leddes av Måns Zelmerlöw.

Slutsegraren blev Michael Rice. Och nu återstår det alltså att se om den brittiska John Lundvik-låten slutar sämre än oss, eller om den blir… Bigger than us.

Den frågan är rätt så lätt att svara på.

Jag är så glad att vi har John Lundvik och Too late for love, medan Storbritannien fick det här. Sverige är som det ska låta i Eurovision, Storbritannien är som de tror att det är så här det ska låta i Eurovision.

Det känns som att Big 5-länderna har haft olika approach till tävlingen. Italien har sedan sin comeback satsat och skickat bra låtar. Frankrike har börjat med det de senaste åren. Tyskland har satsat, men satsat totalt fel. Storbritannien har under många år skitit i Eurovision. Men nu har de börjat med sina nationella uttagningar, och de verkar tro att de räcker så. Men det gör det inte.

Detta är ingen bra låt. Den över överdådig och ger mig inget.  De får inget bottenbetyg, för det är inte urkasst, och det finns flera sämre låtar.

Nej, Storbritannien får fortsätta att leta efter vad det är de vill. Under alla år som jag har haft bloggen så har det blivit lågt betyg till the UK, vilket ni kan se neda, och det fortsätter även i år.

 

Betyg

2 handtatuering ,av 5 möjliga.

 

Historik

 

Tidigare betyg 2019

Semifinal 1

Cypern (3), Montenegro (3), Finland (3), Polen (1), Slovenien (1), Tjeckien (3), Ungern (1), Vitryssland (2), Serbien (2), Belgien (1), Georgien (0), Australien (2), Island (2), Estland (3), Portugal (0), Grekland (2), San Marino (5)

 

Semifinal 2

Armenien (2), Irland (5), Moldavien (2), Schweiz (5), Lettland (4), Rumänien (2), Danmark (5), Sverige (5), Österrike (2), Kroatien (1), Malta (4), Litauen (2), Ryssland (4), Albanien (3), Norge (5), Nederländerna (3), Nordmakedonien (2), Azerbajdzjan (2)

Finalen

Israel (1), Frankrike (4), Tyskland (2), Italien (3), Spanien (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *