Resultaten görs om – Sverige avancerar till femte plats

Jag har hållit på med mitt inlägg om vad jag tyckte om de olika låtarna och deras placeringar, och det tar ett tag. Men det får jag göra en paus i nu på grund av nyheten som kom igår. Resultaten från i lördags kastas om!

Detta är en rejäl soppa.

Allt började med att Vitrysslands jury diskades, eftersom de hade avslöjat sina röster innan de fick. I stället gavs ett ”aggregerat” juryresultat från dem, som skulle bygga på hur de tidigare röstat samt hur motsvarande länder röstar. Det blev ett konstigt resultat, bland annat gavs Israel 12 poäng från dem, medan de inte fick några jurypoäng från nån annan jury.

Nu har dessa jurypoäng korrigerats, men i och med att det var så jämnt har detta påverkat 20 länders resultat och placeringar.

Bland annat ströks Israels tolva, vilket innebar att de fick 0 poäng från juryn. Under lördagen hann de jubla åt den tolva de fick då, så det är kanske lite tröst.

Sverige påverkar också. Vi tjänar några poäng och Norge förlorar, så det innebär att vi klättrar upp en placering, och petar ner Norge. Vi tar alltså över deras femteplats.

Men vi förlorar också juryröstningen. Nordmakedonien får också fler poäng, och det innebär att de fick flest jurypoäng, och inte Sverige, som det var i lördags. Alltså var det Tamara som skulle ha stått i split-screen mot Nederländerna när det hela avgjordes, och inte John Lundvik.

Väldigt rörigt, men framförallt en stor skandal. Det återstår att se vad som kommer hända mer med det här, om än något.

Men Sverige fick återigen en topp 5-placering, alltid något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *