Nu kör vi! En ny bloggsäsong

Hej på er!

Nu är det återigen dags för den härliga tid på året då Melodifestivalen drar igång. För oss Mellofans började den lite smått redan i höstas. Först när med Aftonbladets Tobbe Ek började avslöja vilka artister som skulle tänkas vara med, följt av presentation av värdstäder och programledare, och slutligen vilka artister och låtar som ska vara med.

 

Mitt fokus i år kommer, liksom tidigare, att vara de halländska deltagarna. Det är i år två artister och en programledare. Den första artisten är den som har varit med tre gånger tidigare, och som jag på ett eller annat sätt jobbat med dessa år: Mariette. Henne har jag följt i både Malmö, Stockholm och Örnsköldsvik. Den här gången blir det ännu en gång i Norrland – nämligen i Luleå!

Den tredje deltävlingen hålls där, och där medverkar även nästa halländska artist – Amanda Aasa. För henne är det det, och det ska bli intressant att se hur det ska gå för henne.

Utöver dessa två har vi även en halländsk programledare, Linnea Henriksson. När alla dessa tre samlas i Luleå ska jag vara där och prata med alla.

 

Jag har under hösten skrivit ett par texter redan.

 

Här är min intervju med Linnea Henriksson, som är en av programledarna.

Här är intervjuer med både Mariette och Amanda Aasa, efter presskonferensen där de presenterades.

En krönika som jag skrev apropå årets startfält.

Ett längre reportage efter en intervju med Amanda Aasa.

Bild: Jari Välitalo

Under veckan ska jag se till att presentera veckans startfält och så småningom också tycka till om låtarna när vi sett och hört dem. Jag kommer sedan också tippa varje deltävling, samt leverera krönikor och annat efter hand. Plus mycket mer.

Det ska bli spännande att kicka igång ännu en säsong, och det är roligt att ni är med. Så, för att citera programledarna – nuuu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *