Hur ser det ut?

Hur ett nummer ser på scen ut är betydelsefullt, och kan lyfta eller sänka ett bidrag. Här är en liten koll på hur det ser ut just nu.

 

  1. The Mamas – ”Move”
Foto: Fredrik Sandberg

Trots låttiteln rör sig inte mammorna så mycket. Men det handlar om att röra vid, även mentalt. Jag tror att tittarna kommer att röra sig mer än artisterna.

 

2 Suzi P – ”Moves”

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Hon verkar väldigt osäker, men hon har proffsiga dansare, och det kommer att hjälpa henne.

 

3 Robin Bengtsson – ”Take a Chance”

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Numret påminner lite om Oscar Zias Human 2016. Och det är inte helt positivt. Mer dans och färg snarare än mörka moln hade behövts.  Kan detta kosta honom finalplatsen?

 

4 Malou Prytz – ”Ballerina”

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det är inte bara låten som låter som Sia – numret är väldigt mycket Sia också. Malou har en dansare med sig som är utklädd till henne själv. Rörelserna påminner väldigt mycket om Maddie Ziegler i framförallt Chandelier. Detta kommer nog bli väldigt snyggt och mäktigt på scen.

 

5 OVÖ – ”Inga problem”

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Usch, det här är nästan jobbigt att se. Killarna ser så obekväma ut. Ska dansarna ha träningskläder på sig, eller är det bara under repen? Låten går mer och mer mot en sistaplats.

 

 

6 Sonja Aldén – ”Sluta aldrig gå”

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Sonja har en brudklänning med bara en arm. Det är typ det mest spännande med det här numret. Hon står helt stilla, trots att hon sjunger om att aldrig sluta gå. Visst, låten ska inte ha en massa koreografi eller dansare, men detta blir bara tråkigt.

 

7 Felix Sandman – ”Boys with Emotions”

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Här lyfter numret låten. Jag var inte jätteimponerad när jag bara hade hört ljudfilen, men här känns det som att det kan bli något coolt. Fortfarande inget fan av bidraget fullt ut, men det kan kanske bli bättre när helheten sitter.

Numret har en massa projiceringar på Felix. Lite som Wiktoria 2016.

Detta är ännu ett musikvideonummer, liknande det som Benjamin hade 2018. Det gillade inte Europa så mycket – kommer de att gilla det här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *