Thorsten Flinck ut – Jan Johansen in

Sicken soppa det har blivit kring Thorsten Flinck – precis som man hade kunnat vänta sig.

Jag tror att man valde att ta med Thorsten Flinck från början, just för att han skapar rubriker med sin person. Han skulle skapa intresse för andra deltävlingen, och kvällstidningarna skulle ha mycket att skriva om. Och så har det verkligen blivit. Han har diskats från tävlingen

Han står åtalad för misshandel och olaga hot, och enligt regelverket får man inte vara med i Melodifestivalen om man är under pågående utredning. Fine, det kan jag köpa.

Men det är konstigt att avstängningen kom just nu. Många har vetat om detta längre, eftersom händelsen skedde redan i höstas och åtalet kom tidigare i vintras. Aftonbladet har skrivit om det tidigare, vi på HP/HN har vetat om det (eftersom händelsen skedde i Varberg) och SVT:s nyheter har vetat om det. De enda som verkar ha varit ovetande är Melodifestivalen själva.

Det är konstigt. Det känns som att någon inom produktionen borde ha vetat nånting. I så fall hade man kunnat gå ut med det här tidigare, och en ersättare hade fått längre tid på sig att öva in låten.

Anledningen till att låten är kvar är att det tekniskt sätt är låten som tävlar, inte artisten. Skulle en mellovinnare bli sjuk, skadad, död eller fänglad eller nåt annat efter sin seger så är det inte tvåan som får ta sig låt till Eurovision. Då är det nån annan som får framföra vinnarlåten. Och eftersom låten inte har ”gjort nåt fel” (som i Anna Books fall, när den hade varit publicerad förut) så är den kvar, nu med en annan artist.

Nu blev ersättningsartisten Jan Johansen. En stabil sångare som nog inte hade supermycket planerat. Men man var ju tvungen att ha ledigt både denna veckan, eventuellt andra chansen-veckan, finalveckan och kanske till och med i maj till Eurovision.

Nu tror jag inte att Jan kommer att vinna. Men han kommer att påverka deltävling två rätt mycket.

Jag tror inte att Thorsten Flinck hade haft nån chans att ta sig nånstans i det här startfältet, men det har nog Jan Johansen.

Jag tror att han tar en av de fyra främsta platserna, och då kommer någon annan få stryka på foten som annars skulle ha klarat sig kvar i tävlingen. Framförallt Klara Hammarström eller Linda Bengtzing tror jag är en av dem som får stryka på foten nu, som annars hade kunnat ta sig till andra chansen. Eller kanske att Dotter än en gång får se sig utslagen, bara på grund av det här?

Om Jan går vidare kommer det för alltid talas om den som kom på femteplats, och därför blev utslagen på det här sättet.

Det är en konstig situation, men ändå lite roligt när det händer såna här udda saker. Och grattis SVT, ni fick era rubriker kring Thorsten Flinck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *