Så låter lördagens låtar – några av dem

Nu kan man höra delar av lördagens låtar. Några av dem i alla fall.

 

1 Klara Hammarström – ”Nobody”

En allmängiltig Spotify-låt. Låter bra, men blir lite för anonymt. Men jag tror att hon kan charma många tittare, och det finns en möjlighet till en andra chansen-biljett. Gott så då, men det hänger mycket på scenshowen och Klaras karisma, för låten kan inte gå vidare på egen hand så som den är nu.

 

2 Jan Johansen – ”Miraklernas tid”

Nej, vi får inte höra Jan. Han har inte hunnit spela in nån studioversion ännu. I stället är det Thorsten Flincks version vi får höra. Under torsdagens rep har varken Thorsten eller Jan varit med. I stället har en standin repat utan sång, mest för tv-kamerorna ska kunna repa.

Med Thorsten hade detta kommit sist, men med Jan kan det kanske bli rätt bra.

 

3 Dotter – ”Bulletproof”

Om förra veckans Malou-låt påminde om Sia så är det ingenting mot det här. Wow, det är både en Sia-låt och en Sia-röst.

Kan bli bra, men känns lite lamt just nu.

 

4 Méndez feat. Alvaro Estrella – ”Vamos Amigos”

Detta är ingen partyrökare, så som man hade hoppats. Den har ingen fart. Man saknar röjet. Midtempo på spanska och engelska. Inget speciellt alls.

 

5 Linda Bengtzing – ”Alla mina sorger”

Ingen klassisk Bengtzing-schlager á la Alla Flickor, Jag ljuger…, eller Hur svårt… (även om hon sjunger om dessa i texten). Förhoppningsvis blir det bra på scen, men detta är verkligen inte det man var sugen på. Precis som i Mendez låt blir man besviken på att det inte är mer ös.

 

6 Paul Rey – ”Talking in My Sleep”

Okänd för de flesta innan årets mello, men inte efter att ha sjungit den här låten. Detta är snyggt och bra, och troligtvis går den till final.

Skönt midtempo, men på ett bra sätt. En så här låt ska gå i detta tempot, till skillnad från Linda och Mendez låtar.

 

7 Anna Bergendahl – ”Kingdom Come”

Lördagens bästa låt. Men jag är verkligen inte knockad av stolen. Inte golvad så som jag blev förra året när jag hörde Ashes to Ashes för första gången. Men det är full fart och ös, och eftersom hon går sist ut kommer folk att ha det färskt i bakhuvudet. Borde gå till final.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *