Nej, Thorsten Flinck sjunger inte i finalen

Idag har det kommit lite nyheter om att Thorsten Flinck kanske kan få sjunga sin låt i finalen. Detta under förutsättning att han blir friad i rättegången mot honom. Då finns inga regler om att han inte får vara med, och det är hans låt från början.

Om detta rapporterar bland annat TT och Aftonbladet i dag.

Det är efter uträkning om normal handläggningstid för sådana ärenden.

Men så ser det inte ut i verkligheten. Min kollega Martin Erlandsson på Hallands Nyheter har undersökt läget med Varbergs tingsrätt. Rättegång hålls ofta cirka två veckor innan dom faller. För att Flinck ska hinna vara med i finalen måste alltså rättegång hållas väldigt snart, och just nu finns inga lediga tider på tingsrätten i Varberg. Att de skulle snabba på ärendet känns inte troligt, bara för att det handlar om en kändis som kanske ska vara med i ett tv-program.

Så nej, det blir Jan Johansen som kommer att fortsätta att sjunga låten. Men oroa er inte, den går inte till final.

Däremot blir det Thorstens version som kommer att vara med på samlingsskivan av årets bidrag. Den är redan skickad till produktion för att vara klar snart, så där kommer ni kunna lyssna på Thorsten Flinck om ni saknar hans röst i morgondagens deltävling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *