Tippning – så går det ikväll

Den här deltävlingen är nog den på förhand mest ogivna i år. Faktum är att alla artister har en möjlighet att ta någon av de fyra avancemang-platserna. Detta är tack vare Jan Johansen, med Thorsten så hade åtminstone han varit borträknad.
Dock känns det just nu som att de två finalisterna borde vara rätt så givna, men de två platserna till Andra chansen är up for grabs.

Till final

Paul Rey

När nya artister är med så har de direkt en liten uppförsbacke eftersom de inte har lika många trogna fans. Då behöver de en riktigt bra låt för att väga upp det. Och det har verkligen Paul. Han känns väldigt säker och svenska folket kommer att upptäcka en cool nu svensk artist.

Anna Bergendahl

ifjol var Ashes to ashes min stora favoritlåt. Detta är inte lika bra, eller åtminstone är det inte samma sak. Det är mycket mer glatt och direkt. Upptempo, dans, show, power. Detta är ett nummer som behövs i tävlingen och finalen, och att hon går sist ut är väldigt bra.

Andra chansen

Mendez & Alvaro Esteella

Här har vi en rätt så tråkig låt som görs om ett ett färgsprakande nummer med extra allt, latinostyle. Glädje och dans, det kan ta dem långt. Tilll final? Kanske. Men just nu känns de som rätt givna till Eskilstuna.

Klara Hammarström

Den fjärde platsen är väldigt svår att gissa. Dotter har en riktigt coolt nummer, men kanske för introvert, vilket var problemet sist.

Klara är en artist som många har hört på radio under hösten. Hon inleder och har en hyfsat modern låt, om möjligt lite tråkig. Kan sluta sist, kan gå vidare, väldigt oklart.

 

Utslagna

Dotter

Svårbedömt, men numret är väldigt snyggt. Låten är väldigt mycket Sia, ännu mer än vad Malou hade förra veckan.

Linda Bengtzing

Hon är tillbaka, men med vad? Inte lika mycket fart som i hennes tidigare, mer populära låtar. Hennes senare låtar har haft lite mindre kraft, och det kan bli problemet även här. Linda är ett proffs, och skulle kunna ta sig vidare på ren jävlaranamma och ren energi.

Jan Johansen

Thorsten hade varit chanslös, men det är verkligen inte Jan. Han är populär och sjunger bra, och hade kunnat ta sig vidare. Men jag tror att låten i sig är för svag. Så även om han får många stödröster så är det förhoppningvis svårt för just den här låten.

Men det kanske banar väg för att Jan ska få göra en mer riktig comeback nästa år i stället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *