Så verkar de sista sju bidragen

Vi som inte är på plats i Malmö har nu både fått höra en minut av låtarna och se 30 sekunder av hur de kommer att se ut på scen. Detta, ihop med rapporter från flera som är på palts (främst Schlagerprofilerna) gör att jag nu har några åsikter om de bidrag som är sist ut i årets Melodifestival.

 

1 Frida Öhrn – ”We Are One”

Foto: Johan Nilsson / TT

Stort arenanummer. Här är det storslaget, färgglatt och fullt ös. Lägg där till en riktigt bra sångerska. Detta var jag inte så spänd på när artisterna presenterades i höstas, men nu känns det jättebra. Får hon igenom sin power och publikens rop genom rutan så kan det nog bli final av detta på lördag.

 

2 William Strid – ”Molnljus”

Bild: TT

Här är det inte superspännande. Visst, det kanske är fint, men är det roligt? Intressant? Nej, inte särskilt. Men kan han få till det rejält och om nummer och röst stämmer perfekt så kan han vara med och slåss om en andra chansen-plats. Men jag tror inte det. Detta året typiskt bidrag som folk tycker är fint med som ingen röstar vidare.

3 Nanne Grönvall – ”Carpool Karaoke”

Bild: TT

Årets märkligaste titel, och från vad jag kan förstå, också ett av de mest spännande nummer.

Jag ställer mig dock frågan om alla känner till referensen Carpool karaoke. Det är ett segment i en talkshow i USA där programledaren James Cordon tar med en känd artist i en bil och så sjunger de karaoke med den artistens låtar. Detta är väldigt populärt att kolla på på Youtube.
Eller är det det? Till och med bland dem som känner till det så börjar det kännas lite gammalt med de här sketcherna.
Men Nanne är Nanne, och med en bra scenshow och en trallvänlig låt så skulle hon kunna skrälla i n sig bland topp fyra.

 

4 Victor Crone – ”Troubled Waters”

Foto: Johan Nilsson / TT

Jag blir inte vän med den här låten. Lite som med hans Storm från Eurovision. Enkel modern country-pop à la Avicii. men jag sugs inte med.
Men han är charmig och snygg, och får säkert med sig många röster. I min bok finns det fyra bättre eller roligare nummer, men jag tror att han går vidare på nåt sätt.

5 Ellen Benediktson & Simon Peyron – ”Surface”

Foto: Johan Nilsson / TT

Här kommer Shallow. Låten som Lady Gaga och Bradley Cooper fick en hit med från filmen A Star is born. Detta är fint, men på ett bättre sätt än i fallet William Stridh. Detta är bra på riktigt, och kan hota om höga placeringar.

6 Jakob Karlberg – ”Om du tror att jag saknar dig”

Foto: Johan Nilsson / TT

Det låter precis som vi kunde förvänta oss. Tralligt och trevligt, men också tråkigt. Blir nog snyggt på scen, men det räddar inte en så blek låt.

7 Hanna Ferm – ”Brave”

Foto: Johan Nilsson / TT

 

Nu snackar vi! Precis nåt sånt här som man hoppade på från Hanna. Jag tycker att låten är så cool, och det är verkligen Hanna också. Det känns både modernt och nyskapande, samtidigt som det har klassiska Mello- och Eurovision-vibbar.
Är det den direkta vinnaren? Nej, det är det inte. Jag är hittills mer imponerad av Anna Bergendahl, men jag ska inte säga nåt innan jag har sett helheten på scen på lördag. Den kan vara med och slåss om topplaceringarna på Friends, för till finalen ska den, så är det bara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *